Téma diskuse

Zplesnivělá dia marmeláda

Prosím pomoc!!! Dělala jsem na zkoušku dia cukroví s lineckou směsí dia a ani ne po týdnu od promazání mi všechno promazané cukroví zplesnivělo!! Bylo uloženo v plast.boxech, nevím si rady Mlčím

Proto mi není v tomto případě plast sympatický. Lepší je dávat cukroví do papírových krabic a do igelitu. A hlavně uchovávat v chladu. Kde jsi ho měla uskladněné?

takže plast vůbec ne na promazaný cukroví??? měla jsem ho v místnosti kde je chladno a netopí se

Já bych do plastu neuskladňovala ani nepromazané cukroví, projistotu

v uzavřených boxech?Příště to jen přikrej at se na to nepráší Úsmev

Ahoj, na vánoce skladuju cukroví vždy v plastových dózách už hodně let a neměla jsem nikdy problém. Nepoužívám teda Dia marmeládu, ale normální- pečené i nepečené cukroví v pořádku. KvietokSlnkoKvietokSlnko

I ja davam kazdy rok vsechno cukrovi do plastovych krabic a zavru vikem,uchovavam v garazi a jeste nikdy se nic nestalo,a to tam mam cukrovi az do konce unora Chichocem saChichocem sa

Ja myslím, že problém môže byť v tej Dia marmeláde hmmm Kvietok

Ano,DIA marmeláda,pokud se do ní sahá třeba použitou lžičkou ,nebo tam přijde nějaká nečistota,tak brzy plesniví.To mám vyzkoušené,máme diabetiky v rodině.Možná je chyba ta plastová krabice,ale v plastových cukroví i prodávají a vydrží dlouho. Slnko

toto dělá DIA marmeláda,je to mrška,tu tak otevřít a spotřebovat.Jen mě vždycky dojímá,že normální džemy a marmelády se dají koupit i v menším balení,ale právě tuto dají do tak velkých sklenic,že by člověk snad musel jíst týden jen marmeládu na jakékoliv způsoby Veľký úsmevChichocem saVeľký úsmev -směji se,ale je mi z toho většinou k pláči Plačem

použitou lžičku,jak píše jarkakucer to je pravda, ani do normální marmelády nikdy nedávat, jinak dávám do papírové krabice a pak do igelitového pytle a v pohodě ÁnoÁno

řekla bych,že za 40 let mám vyzkoušeno všechno možné,prostě dia je jiná, je jinak konzervovaná-cukr normální sám je konzervant,je pravda ale,že v cukroví se mi to ještě nestalo.Když budu promazávat cukroví,jistě použitý nůž(lžičku) nebudu stále dokola po jednom kousku umývat a nic se nestane těm dalším kouskům.Pokud ji ale otevřu,znovu zavíčkuji,strašně brzy je plesnivá a to mohu sterilně mazat jak jen to je možné,stejně tak dopadne.Napadá mě,jestli už právě marmeláda nebyla nějaký čas používaná-otevřená,pak bych věřila,že cukroví by mohlo zplesnivět

myslela jsem tím tájinko, jako třeba,viděla jsem jednu paní,jak olízla nůž od marmelády a znovu do ní tím nožem hrábla,jistě že ne každý kousek mazat novým nožem,nebo ho vždy umýt MrkámKvietokKvietok

já vím Janinko Bozkávam
ale myslím,že ji paní měla opravdu už používanou,dýl otevřenou ! a proto ta plíseň Plačem .To jen taková rada pro někoho příště-prostě rozdělat a použít,aby se pak nestalo něco podobného Kvietok

Já teda uskladňuju cukroví do papírových krabic vystlaných alobalem a šoupnutých do igelitových tašek a je pak krásně vláčné... a vydrží dlouho (pokud ho tedy nesež....)... plíseň je z vlhka a tepla, což by teda v plastové plně uzavřené krabici klidně nastat mohlo....

... v papírových krabicích s alobalem mi vydržela i dia marmeláda!

Back to Top