Téma diskuse

Zkouška jedlé krajky z Montany

Ahoj šikulky,jdu pro radu. Zkoušela jsem recept na krajku z Montány a želatiny podle Ibrahima,povedla se i chutná vyborně,ale přijde mi hodně pevná,mám obavy že pak nepůjde s dortem rozkrajet a dělám to na oslavu 60,budou to mít v restauraci,tak nechechtěla bych pak mít ostudu. Když si představím jak to tam budou pižlat,tak přechází mi chuť jí tam dávat.
Máte někdo s tím zkušeností?Děkuji moc za rady KvietokKvietokBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

Fórum: 

Já jsem ji měla na dortě pro dceru a šla krájet normálně.Na chuť dobrá,akorát neni tak ohebná.

Ahoj,já to taky zkouším,dala jsem jen čtvrt lžičky želatiny ,žádný tuk,vodu,montanu,hmotu trošku hustější...

Ahojky, taky jsem ji zkoušela, ale nedařila se. Asi jsem ji v troubě přehřála, protože se mi z formy vydrolila. Druhá šla už vyndat, ale byla stejně nějaká tvrdá. Opravdu jen položit na dort, žádné ohýbání. Ale budu zkoušet dál. Mám na to vyčleněné celé kilo montany Veľký úsmevVeľký úsmev Někdy to musí vyjít, ne?

Já jí mám ohebnou až moc,vypadá spíš jako pevný igelit,tak už je nalepená,děj se vůle boží Veľký úsmev ,snad to dopadne dobře.

Ja,používám tento recept:
Dala jsem do misky želatinu,přidala teplou vodu a zamíchala jen lžičkou,hned přidala montanu ,zamíchala a nanesla na krajku.
šlo to krásně .
Jinak jsem si to i navážila ,takže 2g želatiny ,3lžičky vody a 8g montana

krajka je pěkně pružná.

carmila666 a sušila jsi ji v troubě? a na kolik stupňů a jak dlouho? díky

Ano sušila jsem to v troubě ale jen chvilku na 50stupńu,tak 2-3min,jinak pak 3-4h. na vzduchu

muze se i do trouby jak pise Travicka Try, ale ja to delal vecer a rano uz byla hotova nelepila a dala se pouzit jako ozdoba,pruzna je taky.

Přidála jsem trochu běloby a barvičku měla pěkně bílou

Prosím a jak teplá - horká má být voda ? Děkuju Úsmev

Vodu tam dávám studenou,až nabobtná želatina,tak to ohřívám v mikrovlnce až se rozpustí,pokud se něco nerozpustí,tak se to dodělá v troubě Veľký úsmevVeľký úsmev

Back to Top