Téma diskuse

Zabalit do fólie nebo nechat jen tak?

Prosím o radu všechny zkušené pekařky a cukrářky.... Dnes odpoledne jsem poprvé pekla dort potažený falešným marcipánem a chci se zeptat, zda ho mám zabalit do potravinářské fólie nebo ho nechat jen tak. Moc děkuji! Zuzka

Zuzko, urcite nechat jen tak Áno

Medulka, www.mojedorty.cz Objímam

Moc děkuji za odpověď, jsem za ni opravdu vděčná. Můžu se zeptat, co by se stalo, kdybych ho zabalila?

mléčný marcipán by se ti začal rosit a rozkékat. To samé udělá i pod "poklopem" na podnose. Už s tím mám své zkušenosti;-)

Nad zkušenosti není a jsem ráda, že mi bylo porazeno, byla jsem už takřka rozhodnutá, že ho před šupnutím do pelíšku, zabalím, takže díky díky díky Slnko !

no me se obcas stalo ze i nezabaleny dort s domaci potahovky se v lednicce orosil ci to???ted pres zimu davam dortiky do sklepa je tam pruvan a vsecko krasne drzi a nerosi se ale nevim jak to budu delat v lete to je vsude v dome jak v peci PlačemPlačemPlačem

Na to aby se dorty nerosily je jednoduchý recept.Nikdy mi žádný neteče.Podívej se sem je v tom jednoduchý fígl.Jed po této stránce dolů. Až najdeš tento napis a pod ním je foto."Rosení marcipánových dortů.Vychytávka jak odstranit."
http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/
Nemám problém s domáci potahovkou ani koupenou nikdy.:-* KvietokKvietokKvietok

Jedna paní mi,Cupinko, psala, že když by se mi někdy náhodou dort v lednici nebo jinde orosil, mám ho dát do místnosti s otevřeným oknem, aby byl průvan, prý to pomůže.

Dorty se nesmějí balit vůbec do ničeho, zkušeností je dost. A mně se v lednici dorty ještě nikdy nerosily, prostě, když tam vložím dort, pustím ji na plný výkon a hotovo. Když víc chladí, tak v ní není tak vlhko.(y)

Back to Top