Téma diskuse

vyplatí se vůbec domácí hmoty?

holky,tak sem zhruba počítala na kolik vyjde domácí hmota a připadá mi že na stejný peníz co kilo smartflexu.vyplatí se to doma dělat když si vemu ještě tu práci a nejistotu a nervy,jestli hmota bude porfektní?máte to některá spočítaný přesně?

přemýšlela jsem úplně stejně- jednou jsem zkoušela dělat hmotu ze sušeného mléka a vůbec se mi to nepovedlo a navíc jsem byla cca na 100 CZK... navíc ta hmota není nikdy pěkně bílá... takže já osobně nedám dopustit na kupované hmoty... nelepší mi přijde smatflex velvet...

Já souhlasím, dělala jsem domácí dle J.Egrtové, práce s ní je perfektní, ale není bílá a cenově to vyšlo cca. 130Kč, sušené mléko je drahé čím dál víc a ta práce než se to zadělá. Nedám dopustit na Smartflex Velvet, ušetřím čas a tím i peníze. Úsmev

nedám dopustit na mléčný...chuťově je nejlepší..teď jsem koupila smartflex a je to hnus Plačem ..sice na práci dobrý a je krásně bílý ..ale nedala bych ho do pusy.. MlčímSmútok brrr..s tím bych dort nechtěla a ani rodina..malej ho vypliv Smútok
já se u mléčného vejdu do 100 kč s přehledem..nakupuju suš za 56 i levnějc když je v akci

Souhlasím, taky si dělám jen svojí mléčnou hmotu, kupovaná v naší rodině nikomu nechutná a ta práce mi za to stojí, mám i čisté svědomí když ho dělám pro ostatní lidi. Ta cena sušeného mléka opravdu není tak drahá a dávám si ho zadělat do domácí pekárny a zbytek propracuju rukama, toho už tolik není.

Taky tak... rodina by mě asi vyrazila s kupovanou :( Ale nezavrhuji, určitě chci zkusit si někdy s kupnou hmotou potáhnout. Ještě jsem chtěla zkusit tu hmotu z marschmalow, ale bojím se té bonbonové chuti...

U nás je to opačně, když jsem dělala domácí, kamarádce nechutnal, že je to moc sladké a jen cukr, ochutnala Smartflex a vyhrál. Já měla suš.mléko za 65Kč. Domácí jsem si ochucovala trestí mandlovou, citrónovou a bylo to dobré. Smartflex mandlový nám chutná nejlépe, pak citrónový, čokoládový je takový nijaký, ale chystám se na ten višňový. Každému fakt chutná něco jiného. Vyplazený jazykÚsmev

Ja jsem to taky zkousela,ale fakt nervy jestli to bude O.K,jinak taky jsem pro Smartflex Velvet,mandlova prichud,zatim,jine jsem jeste nezkousela ale mam to v planu a ostatnim taky moc chutna,naopak ten mlecny je moc hutny,a kdyz uz potom marcipan ale to jen kdyz nekdo od nas chce jinak smarftflex vede.

tak s domácí hmotou se nedělám, když započítáte ten čas.....navíc není bílá a při několika dortech do týdne se to nedá:-(
Když musím potahovat čistě bílou, používám WI, chuťově pro mne nic moc, ale dětem chutná.Smartflex mi absolutně nevyhovuje, chuť je vyloženě umělá......ta mandlová, jinou jsem nezkoušela. Smútok
Převážně si ale míchám WI s pravým marcipánem...výborná chuť Vyplazený jazyk i práce Áno a u toho asi zůstanu. Mrkám

Já používám stejně jako ty, smarflex jsem nezkoušela, Mám marcipán od Zeelandie 1:3 a cenově se vejdu do 110,- za kg Mrkám , takže jsem se na salkový vyprdla Chichocem sa , i tak než člověk vše obarví a vyválí, pak mám ruce samý brnění uf, uf Smútok

Jsem na tom stejně, dělala jsem vždy domácí, protože všem chutnal, ale mandlový 1:3 má taky velký úspěch, tak jsem přešla na něj, ale pořád mám pár zákazníků, kteří trvají na mléčném domácím Smútok . Když potřebuji bílou na svatební dorty tak jednoznačně vítězí Smartflex. Áno

No ono je to o zvyku. Já dělám s domácím marcipánem a taky mě vyjde tak do 100 - možná míň. Ale potahovala jsem WI - tam zas nebyla mandlová chuť a teď zas používám smartflex. Jinak z domácího marcipánu nemodeluju, už jenom smartflex. Váľam sa od smiechu po podlahe Ale uříznout si kus z kyblíku je fakt pohodlnější.

což to jo.no holky já ho zkusim ten mandlovej a uvidim.je to fakt o tý chuti.Já sem ujetá na chuť marcipánu a proto se bojim že ten smartflex bude fakt umělina...koupim ho kilo a dyštak to namíchám.Protože nějakýmu zákazníkovi třeba může chutnat,jenže když něco nechutná mě,tak si to neodvážim dát ani někomu jinýmu.A kdyby byl hnusnej,tak ta práce za tu dobrou chuť rozhodně stojí.Kdyby se ale pozřít dal,tak u něj zůstanu asi na potah a modelace z ml.marcipánu.

Asi je to taky o zkušenostech s tima domácíma hmotama.když někdo dělá už dlouho,tak to asi má opravdu v ruce a v oku a ta hmota se mu prostě povede pokaždý nebo ji umí dobře napravit.

To je pravda já se piplám s marcošem a když chci bílou ,tak s marchm.celkem mě to jde,ale ta piplačka,zas mám mlíko za 45 za kg,nízkot.no tak zatím se s tím dělám.Ale už jsem měla tuším k2 mandl.chut ušla,ale byla řídká jako by se trhala.Kdyby nebylo k tomu to poštovné,bylo by to lepší Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVyplazený jazyk

andelino ,té bonbonové chuti se neboj,já tam dám místo té vody citronovou štávu a je to chutově dobré.už jsem ji dělala.Kdyd odřežeš ty růžové půlky ,tak je docela bílý.Jinak si dělám doma a taky se vlezu do té 100.A zadělaný ho mám za chviličku,žádná dřina.Ještě jsem nikdy nekupovala vůbec žádný MrkámMrkám

dobrá diskuze Úsmev dělám téměř výhradně s domácím mléčným, chuťově vyhrál u téměř všech kdo chutnal, zadělávám do pekárny, zbytek dopracuji, ale většinou je do 15 min OK, nechám odležet a jak barvím, tak propracuji znovu. Vyjde určitě dráž než kupované, ale všechny víme, že to asi všechno, co si člověk chce udělat vlastní domácí, tak je dražší a to se nedá ani započítat ta práce a čas...kupované používám jen na svatební, když chce někdo čistě bílý, začala jsem s WI, vyzkoušela Pastu damu a teď jsem zůstala u Smartflexu velvet na potah, chuť mandle u nás teda totální propadák, strašně moc aromatické a umělá chuť, čoko a trešen OK, marschmelou nám nejela a varna taky ne.

No tak já neměla ještě vůbec ani odvahu koupit někjakou potahovku Smútok Vždy si dělám doma, a jak čtu že kolikrít než děvčata vytahnou kousek z kyblíku, co to dá práce Smútok To si raději udělám doma svou chutnou potahovku. Cenově se taky většinou vlezu do 100,- A když chci čistě bílý použiju bělobu. Už jsem zkoušela ze salka, z bonbonu a klasický ml. marcipán a nedám na něho dopustit. A dokonce i čokohmotu si dělám doma. Úsmev Jen už nikdy nechci mléko z polmarkusu, to je pak práce než se to vychytá a zadělá a s větším poměrem cukru mi to zas nechutná Hambím sa Každý volí své chutě. A jak se říká BEZ PRÁCE NEJSOU KOLÁČE Úsmev

Já používám varnu na potah a ta mě vyjde cca na 55 kč,jsem s ní hodně spokojená a zákazníci taky.Na figurky používám smartflex velvet,taky mi vyhovuje.Neumím si představit potahovat dort kupovanou potahovkou a hlavně oproti varně se mi ani nevyplatí Úsmev

Já si klohním pořád mléčnou hmotu - chuťově je bezkonkurenční a já sama bych byla asi hodně zklamaná, kdyby mi někdo dal dort s kupovanou potahovkou. No ale, když potřebuju něco opravdu bílého, tak koupit musím - to je jasný:-)

Ale ta z marchm.je bílá a to tam dám i trošku mlíka na lepší chut a povedla se dokonce napoprvé ani v teple netekla a právě se chci naučit a vyzkoušet tu varnu.

Úsmev

No holky na tu varnu bych byla taky zvědavá,ale te´d mam zadělanej ten salkovej,tak em zvědavá jak se s tim bude pracovat a jeden z bonbónů a ten se mi zdá pružnější než ze salka... ale z toho salka to fakt neni vůbec sladký!Pudu si z něj dneska nanečisto potahnou nějakou plastovou dozu asi..

já mám nejradši ten marcipán od Zeelandie - cena kolem 100, bez práce a je dobrý :) smartflex mi přijde chuťově lepší než WI, ale používám jen na svatební a na bílé detaily.
Ta varna vychází cenově nejlíp, ale jsem prostě líná se s tím patlat :-))

ten marcipán neznám, kde ho prosím kupuješ? Objímam
jukla bych se do obchůdku..díky moc, Martina Slnko

Asi kupuje rovnou na živnosťák, já jezdím do Zeelandie bez a vychází od 105,- do 120,-. Musí se vzít 12kg krabice, ale udělám 10dortů a je fuč, teď tam zkusím i ty frutafilly a ten vanilmix, ten mají po 5 nebo 15 kg.

ahoj holky, na potah používám varnu nebo žetatinovku,když potřebuju bílou a zatím všem chutnaly a cenově se to nedá s kupovanýma srovnat. Ale figurky už dělám jedině ze smartflex flower,dělá se z toho super. WI nebo pasta damy mi moc nešly, moc mi to teklo, ale každému vážně vyhovuje něco jiného Úsmev

na varnu jsem úplně zapomněla...dělala jsem ji jednou a hrůza, nikomu to doma nechutnalo, nelíbila se mi s ní ani práce Smútok
a chuťově je nejlepší asi hmota s pravým marcoušem, tzn.z pravých mandlí, není tak chemická Slnko
domácí mléčnou jsem dělávala, ale každý nemá rád tu chuť toho mléka....... Objímam
lidi slyší na ty mandle v marcipánu Vyplazený jazyk

u nas je to zase opacne na mandle vsichni fuj a na mlecnou chut marcose mnam Veľký úsmev

želatinovka je pro mě naprostá pohroma.Blbě se mi s ní dělalo,nejak sem ji nemohla vychytat a to na dva pokusy a ta chuť...to bych já na dortu rozhodně nepozřela...chtela sem ji jen pro ten bílej efekt.Jinak je to prostě jen a jen cukr,takže extrem sladkej.Ale ta salková...to bude dobrá věc.nemam ráda tak sladký hmoty a tohle je určitě s chutí favorit.Budu teď delat dva dorty.Na jeden chci použít ten salkovej a na druhej z bonbonů.tak pak dam nějaký porovnání.Další v pořadí bude varna. Úsmev

Ahojky, trošičku oživým téma. Já jsem zezačátku vyráběla jen domácí hmoty. Mě nejvíc asi chutná mléčnej marcoš, ale jak mi potom ztvrdnul na šutr, každý kousíček to se mi nelíbilo. Tak jsem přešla na varnu, ta mi taky poměrně chutnala. Jednou jsem koupila pravý marcoš, a bohužel nikomu nechutnal, ani mě. A na modelaci a potahování je pro mě favorit W. icing- chuť nic moc, ale ta měkkost a pružost je dokonalá. A ještě jeden postřeh na domácí dort jsem dělala želatinovku, říkala jsem si, že ji sloupnem, tak aby to moc nestálo. A já dala místo trochy vody citronku a citronové aroma, a my vám ji na to dortě snědli, dokonce i známí si libovali, co to mám za potahovku, jak jim hrozně chutná Pohoda
Takže ta nejlevnější varianta vyhrála i chuťově Áno

Back to Top