Téma diskuse

Veliká prosba o pomoc s mandlovkou vhodnou teď tak na dělový koule...

Ahoj holky, moooooc prosím o pomoc! Poprvé jsem se pustila do domácí mandlovky. Dala tam cukr, sušené mléko a fondán (1:1:1), mandlové aroma, rozpuštěnou omegu a trošku vody. Místo kukuřičného sirupu javorovej (jinej jsem nesehnala). Psali tam nepřidávat další vodu, tak jsem nepřidávala. Z počátku to bylo naprosto sypké. Myslela jsem, že se to má drolit, ne sypat, tak si říkám...žádná voda, přidám tuk. No abych to zkrátila, narvala jsem to nakonec do mixéru, hmota kterou to vytvořilo byla chuťově skvělá, ale při práci s ní z ní tekl olej. Naopak když se s ní chvilku nepracuje ztvrdne jak kámen a opravdu si neumím představit jak ji budu válet. Na figurky snad ještě jakžtakž, ale na potahování...to nedám. Tak jsem ji několikrát z posledních sil promnula, vysušila plátnem olej a zkusila přidat tu vodu. To by možná i šlo kdyby se to chtělo spojit s olejem, ale umíte si představit jak se tomu oleji a vodě chce... No fakt nevím. Mám ještě všechny ingredience navíc, ale nevím jak to do toho zapracovat a hlavně jestli to vůbec pomůže. Umím si představit jak by Vás mé počínání začátečníka pobavilo kdyby jste byly tu, ale já musím zítra předat 10tileté švagrové dort na její oslavu kulatých narozenin (má pozvaných asi 15 kamarádek)a nevím jestli mi bude do smíchu až to budu potahovat... Předem děkuji za rady! PS: a to jsem to ještě nebarvila, to bude asi taky zážitek...

Dej to do mikrovlnky a na tak 600w a opatrně zahřívej - zkus vždy tak 5 vteřin a pak prohňácat - pokud to ještě nepůjde, dej zase 5 vteřin a tak to opakuj, až to spojíš. ruce si pořád namáčej do vody - takhle tam do toho tu vodu zapracuješ Kvietok
já tenhle marcoš dělám, po udělání tak do hodiny ztvrdne a musí se znovu "rozhňácat"

jestli to je tak mastny tak to vyhod a zacni znovu, tuk dej jen malinko a pak pamloucku pridavaj vodu stylem, ze si namocis ruce a zapracujes a barvu tam dej hned - jinak to pak budes zbytecne cely hnacat znovu aby se ti obarvila, ja davam barvu hned na zacatku a v poho Mrkám

Tak jsem to dala na hodinu do lednice, vytáhla, kousek odkrojila, dala do tý mikrovlnky a světe div se, nejen že už to není mastný, ale dá se to krásně vyválet a dokonce se to vůbec netrhá a neláme. Zkusila jsem do toho zapracovat trošku vody a teď už to jde. Měla jsem sto chutí to vyhodit a ono se to fakt dalo dokupy... Opravdu děkuju za radu! To s tou mikrovlnkou jsem četla, ale nevěřila tomu...

není zač Kvietok

tenhle dělám já pokud mi dojde pravej marcoš a jsem s ní moc spokojená,je chutnej a zároven i takovej plastickej díky glukoze,netrhá se při potahování,toho tuku tam víc než je v receptu příště ale nepřidávej,voda se dává,ale jen po kapkách dle potřeby,každé mlíko je trochu jiné,já u toho mléka na které jsem zvyklá já, třeba vodu nedávám vůbec,stačí mi jen mandlové aroma,ale když koupím sušené mléko v samce,tak tam vodu přidat musím,jo a je lepší když se nechá den odležet,třeba pokud se ti stane,že budeš mít v potahovce z mléka takový krupičky bílý,jsou někdy vidět po obarvení hmoty,tak si z toho nic nedělej po odležení zmizí,rozpustí se

prosím potřebuji vědět proč mi potahovka nedrží na dortu a trhá se mi Smútok

zkus přidat suš.mléko a cukr máš to asi řídké.Nebo není dostatečně pružná,pak přidávam med,nebo kukuř.sirup

Back to Top