Téma diskuse

vela otázok na marcipán

ahoj ,idem robit tortu dnes poprvé a mám niekolko otázok ,ak sa nájde nejaká dobrá duša na odpovede ,vopred ďakujem
1.prosím vás chcem sa opýtat na váš názor ,ktorá potahovacia hmota je lepšia , tá so sušeným mliekom či so želatinou ?
2. ak si urobím obe,(asi skúsim manipulaciu s oboma ) možem dat zbytok do mrazáku?aspon do konca mesiaca
3. korpus má byt pred potiahnutím marcipánom natrený krémom,alebo možem dať marcipán na suchý korpus ?
no snád je to všetko ,len by som to jaksi potrebovala vediet do večera :D
dakujem ženy!

Ahoj
1.Každý máme oblíbenou jinou hmotu, já nedám dopustit na želatinovou, a přijde mnoho dalších a nedají dopustit se sušeným mlékem- zkus obě!!
2.Do mrazáku je nedávej, zabal do igelitu- sáček, já používám smršťovací folii a dej do lednice, v pohodě by ti měli měsíc i víc vydržet.
3.Mohla bys dát na suchý korpus, ale nepřilepí se ti a může dělat neplechu- hlavně na bocích dortu.
A to je ode mně vše Mrkám

1. Skús obidve, rozdiel je aj v chuti - želatínová je viac sladká, ale lepšie sa s ňou pracuje a je biela. Nám však viac chutí so sušeným mliekom.
2. Uskladňujem tiež v chladničke a pred manipuláciou zohrievam v mikrovlnke
3. Na suchý korpus sa neprilepí. Natretým krémom zarovnávaš aj všetky nerovnosti a priehlbinky na korpuse. Krém ale musí byť viac tukový, aby sa cukor z poťahovky nerozpúšťal.

Nech sa darí ÁnoÁnoÁno

do mrazáku nedávej, myslí ýe udělaný marcipán má lhůtu až 4 měsíce. Jen ho zabal a do lednice jak píše mariaJ at se daří ÁnoÁnoÁno

Z doma vyrobených chválím domácí marcipán, z kupovaných white icing,dobře se s ním dělá, je sněhově bílý, K2 taky ujde, nekupuj roll dekor, s tím nemám dobré zkušenosti, natahuje se a špatně se barví, nabere moc tmavý odstín, i když dáš málo barvy. Dobrá je i směs Montana,ale to je polotovar, který musíš smíchat s ingrediencemi k tomu uvedenými. Skladovat zabalené v mikrotenu a ještě nejlépe v igelitu a uzavíratelné nádobce. Tak vydrží dlouho. Ať se daří. Úsmev Dort nejlépe promazat mantinely(boky) i vrch máslovým krémem, nechat vychladit a pak potáhnout.

všetkým Vám opravdu dakujem za radu , urobila som si cokoládový máslový krém , užž sa chladí v chladničke na korpuse, a za tu radu s mrazákom som vdačná!
jo a urobila som si obe hmoty a naozaj ako píše Marie, so želatinou sa pracovalo lepšie a bola krásne biela, tá so sušeným mliekom chutí skoro ako biela čokoláda!!
zajtra to potiahnem a budem sa všade chválit mojou prvotinou !!!
dakujem a prajem pekný večer!!
je super taký web že !! TlieskamÁnoÁnoVeľký úsmev

Ahoj,
1 ja pouzivam pouze domaci marcipan, ale kazdy je zvyklt na sve.
2 do mrazaku nedavat, nechavam si ho v sacku. Pokud ztvrdne, tdk ho namocenyma rukama prodelavam, dokud nema zase konzistenci jakou potrebujes.
3 dort musis pomazat maslivym kremem a dat ztuhnout do lednice. Na suchy korpus marcipan neprilepis, kdyz das neco jineho, napr. Slehacku, nebo neco vodnateho, marcipan potece a nebude poradne drzet.
At se ti dari a drzim palce. Bozkávam

Back to Top