Téma diskuse

Tuhá hmota

Ahoj holky prosím o radu.Dělám si tuhle potahovku:400g c.moučka,300g pol.suš.mléka,50g omegy,2lžíce kuk.sirupu,voda,aroma.
Ale i když fakt hmotu pořádně propracuju tak je taková tvrdá a málo pružná a blbě se mi s ní dělá.Poradíte mi jakou surovinu tam mám třeba přidat,aby se mi s hmotou dělalo lépe.Děkujííííí.

přidej vodu,ale namočila bych si ruky a propracovala ,tak bych pokračovala dokud nebude jak ji potřebuješ

150 g sušeného mléka

270 g kvalitního moučkového cukru

30 g ztuženého tuku

50 g tekutého medu

1 lžička rumu

několik kapek mandlového aroma

2-3 lžíce vody

Sypké přísady prosejeme, smícháme, přidáme rozehřátý tuk, med, rum a během zpracovávání přidáváme podle potřeby vodu (s tekutinami opatrně, hmota musí být dostatečně tuhá, i když tvárná).

Je-li hmota tuhá příliš, při rozvalování či zpracovávání praská. Tuto vadu odstraníme, když přikápneme malé množství vody, nebo hmotu přepracujeme navlhčenýma rukama.

Když je hmota naopak řidší, lepí se a nedrží tvar. Hmotu napravíme, když do ní zapracujeme prosátou směs moučkového cukru a sušeného mléka (v poměru 2:1).

ubrala bych 100g sušeného mléka

14 dkg suseneho mleka
26 dkg mouckovy cukr
3-4 dkg oleje
4-5 dkg medu
mandlove aroma
vlazna voda. krome vody vse do misy a prodelavat. vodu prilevat po troskach aby se hmota spojila. kdyz je marcipan ridky, nastavit susenym mlekem, kdyz je tuhy, pridat trosko vody.
vodu opravdu pridavej po malych troskach.

Namáčet ruky a propracovávat. Každá domácí hmota po zhňácání časem dost ztuhne, je potřeba ji znovu s přidáním vody propracovat. A aby se té vody nepřidalo moc, tak právě proto se ruce namáčejí do vody - jde tam jen pár kapek - i několikrát do té doby, než je hmota konzistenčně dobrá. KvietokKvietok

Holky díky moc,ještě mám otázku,proš se musí cukr a mlíko přesívat?

protože mletý cukr není dokonale mletý, jsou v něm malinké krystalky cukru a mléko ti také tvoří malinké hrudky. Sumasumarum, když to nepřesiješ, budou ve zpracované hmotě hrudky. Na nebarveném potahu to tak děsně vidět není, ale na barveném je to vidět hodně a vadí to i při modelaci. Na tomto fotu je to zrovna vidět, doufám, že dotyčná se na mě nebude zlobit KvietokKvietokhttp://foto.dama.cz/foto.php?f=780916

Já dělám:200g suš.mléka,200g mouč.cukru,3lžíce oleje,3lžíce vody,3.lžíce kukuřič.sirupu a 1lžíce mandl.aroma
A JE TO SUPER PRÁCE ÚsmevÁnoSlnko

Jste zlatíčka,díky moc.

Back to Top