Trojbarevná bábovka
Napsal uživatel myska.cerna dne 30. Září 2014 - 10:22.

Popis
Zhrnutie
Porce | |
---|---|
Zdroj | časopis |
Čas prípravy | 5 minút |
Čas vaření / pečení | |
Celkový čas | 5 minút |
Ingredience
4 | kusy | vejce celá |
200 | gramů | cukr krupice |
125 | millilitrů | olej |
250 | millilitrů | mléka (rozdělit na 200 a 50 ml) |
1 | kus | kypřící prášek |
400 | gramů | polohrubé mouky |
3 | polévkové lžíce | kakaa |
2 | čajové lžičky | perníkového koření |
trochu | rumu |
Inštrukce
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Zašleháme olej a 200 ml mléka. Po částech vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozdělíme na třetiny. Jednu necháme světlou, do druhé vmícháme kakao a rum, do třetí zbylé mléko a perníkové koření.
Formu na bábovku pečlivě vymažeme a vysypeme. Na dno vlijeme světlé těsto. Pak kakaové a nakonec perníkové.
Bábovku vložíme do trouby předem vyhřáté na 160°C . Pečeme ji asi 45 minut až hodinu, dle zkušeností s vaší troubou.
Recepty:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.