Téma diskuse

SUPER VARNA .........

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe DNES JSEM SE PUSTILA DO POTAHOVKY " VARNY "
Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev PŘIDALA JSEM 4 LŽÍCE GUM PASTY;-) MrkámMrkámMrkám
A POTAHOVKA VÁŽNĚ NEMÁ CHYBU Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev JE PERFEKTNĚ ELASTICKÁ, A KRÁSNĚ SE S NÍ POTAHOVALO, Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe I RŮŽÍČKY SE DĚLALY SUPROVĚ(rofl) Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe JSEM KOPYTO,;-( PlačemPlačemPlačem A NEUMÍM VLOŽIT FOTKY NA UKÁZKU;-( PlačemPlačemPlačem MUSÍM ŘÍCT DCERÁM, ABY MĚ TO NAUČILY,;-) MrkámMrkám ANERYZ

JÁ JSEM TO SAMÉ(giggle) Chichocem sa MUSIM VČDY ČEKAT NA DCERY, NEBO VNUKY:-D Veľký úsmevVeľký úsmev

V sobotu jsem poprvé vyzkoušela varnu a nevím, nevím. Je měkká a pěkně tvárná. Ale nevadí Vám nikomu ta syrová mouka? Když se používá mouka v kuchyni, vždy se provaří a tady ne. A i na chuti je cítit. Je pravda, že potom na dortu to docela chutná, ale přece jenom ta syrová mouka tam je.

Já jsem to taky řešila už mockrát. I to provaření mouky (což je stejně řádově v sekundách) určitě nestačí na to, aby byla mouka tepelně upravená. U klasického odpalovaného těsta se těsto dál upravuje: peče, smaží... .
Na chuti to ale znát nebylo a říkám upřímně, že je to nejchutnější hmota, jakou jsem na dortě měla.

tam tu mouku přeci odpaluješ.(flower) tudíž neni syrová;-)

Tak jsem asi dělala něco špatně,ale postup jsem našla tady.
"Na závěr ještě něco - záleží na dobře udělaném odpalovaném těstě!!...vodu s máslem hlídat, míchat a v momentě kdy začne vřít, tak nasypat mouku a rychle a důkladně!!!! vypracovat vařečkou (už mimo plotnu)."
Možná do toho moc šťourám, ale zkouším různé hmoty a moc mi to nejde.

http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=750

mrkni sem
já mám ozkoušený mléčný marcipán a jiný už nedělám.jen pokud třeba dojde suš. mléko tak udělám varnu:-)

Já dělala varnu sice jen jednou, ale mám recept, kde se ta mouka taky takhle vsype, ale musí se provařit, právě aby nebyla syrová a nepadala na jazyk. To by přece nemohlo být dobré. Mně se varna povedla a chutnala skoro jako pravý mandlový marcipán.

Varna se mi moc osvědčila,dělám ji ráda,už proto že je opravdu rychlá,levná a spoustě lidí chutná,že není tak sladká.Záleží taky na mouce,z které se to dělá,a taky ji nechávám "propařit",aby nebyla cítít.Jediný co mi na ní vadí,že rychle vysychá a praská.Ale zase se u větších věcí nehroutí.Občas k ní přidám i kousek WI,pak se s ní moc hezky dělá.

Back to Top