Téma diskuse

Sražený krém OPAKOVANĚ!!!

Ahoj všichni. Dlouho jsem tu nebyla, od té doby, co mám synka nestíhám přispívat, ale peču stále Úsmev Mám ale problém. Poslední dobou se mi srazí každej krém, kterej dělám Smútok Nechápu. Peču už několik let a nikdy problém nebyl a teď pořád. Ať dělám tvarohovej, máslovej, ať zašlěhám pudink do másla, nebo naopak, vždycky se srazí. Už jsem z toho zoufalá. Nějakej nápad??? Díky moc všem Bozkávam

Fórum: 

Ahoj,mně se před měsícem stávalo to samé.Měla jsem nějakou krizi nebo co a pocit,že to neumím a měla bych toho nechat.Myslím si,že za to může stres....je to stejné,jako s vařením,když vaříš s nechutí nebo pod tlakem,tak spálíš i vodu Smútok

ahojte děvčata, já si myslím, že je to pudinkemněkdy je fajn, jindy po vychlazení začne uvolnovat tekutinu a malér je na světě. zkusila jsem při vaření pudinku přidat trochu hladké mouky a zatím je to vpohodě. taky docela funguje, když kaši uvřím z Gustinu kdysi Maizeny. Ale taky je fakt, že když je den blbec , tak je vše nazadrmo dělej co dělej. SmútokPlačemSmútokPlačemÁnoÁnoÁnoÁno

Děkuju Bozkávam Je fakt, že ve stresu to poslední dobou dělá, ono to s malým skoro jinak nejde. Ale je frustrující, když ještě než začnu, už vím, jak to dopadne Mlčím Snad se to časem zase spraví Áno

Rendy podstata je v tom, že všechny suroviny které do krému dáváš, musí mít stejnou teplotu. Pokud vešleháš puding ještě teplý, krém se ti určitě srazí. Pokud ho vychladíš moc (v lednici), srazí se ti taky. Prostě musí být stejná teplota-POKOJOVÁ. Navíc musíš puding přidávat postupně-po lžičkách.
Pokud tedy spěcháš (s dětmi to jinak nejde) tak určitě tyto zásady někdy nedodržíš. A to je ten kámen úrazu.
Za sebe Ti můžu poradit VANILMIX - je to puding zastudena. Nemusíš čekat až vychladne a navíc je stabilnější. Víc vydrží. Používám ho jak do dortů tak do cukroví. Hlavně u cukroví, když peču s delším předstihem, a potřebuju aby krém vydržel a nekazil se, použiju Vanilmix, puding se kazí dřív.
Podívej se sem http://www.dorty.dekordort.cz/co-je-co1447009761

Dobrý den, nevím proč všechny cpete do krémo puding. Takové krémy jsem už přestala dělat,do všech dortů i svatebních dělám z ganache 200g čokolády na 100g smetany, vyšlehám smetanu do šlehačky a pomalu zašlehávám vychladlou ganache opatrně stěrkou a je hotovo když chci krém světlý udělám ganache z bílé čokolády a můžete přidat trochu nějakého aroma pokot chcete, banánové,citronové apd Tlieskam

Taky jsem s tímto bojovala a začala místo vařeného pudinku používat olé za studena a mám od té doby klid a bez stresu jestli se krém zdrcne nebo ne MrkámSlnko

já se taky přidám, dlouhou dobu nepoužívám krémy z pudinku. Přijde mi to za málo peněz hodně muziky. Pod pojmem dort mám na mysli dobrotu, kterou nejím každý den, proto se snažím použít kvalitní suroviny, i když dražší, kde rozlišuji kvalitu od kvantity. Vyplazený jazyk Ale proti gustu žádný dišputát... Úsmev

Listicko, dávám ti za pravdu,dorty se nejí každý den, proto by měly být výjimečné. jak chutí tak vzhledem. Poslední dobou mi přijde výroda dortů jak na běžícím pásu. Já jsem přestala dělat potahy, dělám vesměs čokošlehačkové. Na svatdu je to věc jiná, když chci mít dort elegantní, ( tak to ve většině případů vyžaduje potah.Ale narozky jsou taky jednou do roka tak si dávám záležet aby si z nich zákazník sedl na zadek když ho ochutná TlieskamÁnoKvietok

Taky mám zkušenost,že nesmí být moc studený pudink....nejlepší pokojová teplota ÁnoTlieskamKvietok pokud se srazí,dát misku do horké vody a míchat,dokud se to nespojí. Slnko

moje rada-přidat lžíci teplého,rozpuštěného másla a znovu šlehat do hladkého krému MrkámÚsmev

Back to Top