Téma diskuse

Smarflex Velvet + Montana

Dobrý večer,
měla bych na vás prosbu. Potahuji dorty zásadně Smartflexem, používám ho proto, že se s ním nejenom skvěle pracuje, ale dort udrží pohromadě, zpevní ho a výborně se hmota barví. Ale nedávno mi jedna zákaznice řekla, že se jí smartflex roztékal. Ne na povrchu, ten byl pevný, ale pod ním. Já osobně to mám moc ráda, v kombinaci s krémem mi to moc chutná. Je to normální, nebo máte pod hmotou, když dort rozkrojíte, pevný krém? Pod potahovku samozřejmě používám máslový krém. Zrovna tento byl čokoládový z pudinku (poměr 600ml mléka, 2x čokoládový pudink, 1 a 1/2 másla, nakonec 100g čokolády). Nemám dát tedy více másla? Jinak mi dorty drží vždy krásně pohromadě.
Druhá moje prosba na vás je barvení hmoty Montany. Chtěla jsem pro zákaznice mléčný marzipán, ale Montana se mi hrozně špatně barví. Nejenom, že nechytnu ten správný odstín, ale je to tedy veliká dřina. Smartflex je proti tomu zlatý. Mohly by jste mi prosím poradit, kde dělám chybu? Barvím gelovými barvami Wilton. Teď jsem si pořídila Sugarflair, zatím jsem ale zkoušela na SV. Moc děkuji za rady KvietokSrdce

Ak som správne pochopila, navrchu bol ok, ale tam, kde sa dotýkal krému bol "oslizlý"? Potom myslím, že to bolo málo maslovým krémom, hmm, takto zrejme reagoval na malé množstvo tuku...Velvet mi nikdy problém nerobil, pretože vždy dávam tenkú vrstvu masla vyšľahaného s Nutelou Mrkám , ohľadom Montany neviem poradiť, držím palce Kvietok

Mně se zdá, že na dva pudinky tam je málo másla, já dávám na jedno máslo jeden pudink a ještě zpevňuji krém přidáním čokopecek do horkého pudinku, je to lahodnější a jemnější krém a taky pevnější.
Barvení Montany je stejně pracné jako barvení domácího mléčného marcipánu, je to zkrátka tužší hmota než jakýkoli bílý potahovací fondán včetně Velvetu. Ale barvit se dá pěkně jakýmikoli gelovkami, v tom není rozdíl, naopak barvy na mléčném a pravém marcipánu jsou sytější než na Velvetu. Ale před barvením si hmotu nech uležet nebarvi čerstvě udělanou Montanu, ale až druhý den. Nech ji prohřát chvíli v mikrovlnce, změkne a jde krásně prohníst s barvou.

Holky, moc vám děkuju. Začnu dávat na 1 pudnik 1 máslo. Asi to bylo opravdu tím. Také dávám čokopecky do čokoládového pudinku, je to opravdu lepší a chutnější.

Já rozehřívám čokopecky v mikrovlnce a pak do vyšlehaného pudinku s máslem a cukrem. Teda to je super nápad. Takže do uvařeného pudinku dám rovnou čokoládu, která se mi sama rozpustí. Že mě to nenapadlo. Supééér nápad, díky. TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamSrdce

Terezka, ja by som krém viacej "nemaslovila", tiež robím menej maslové, my ich moc nemusíme Úsmev , kľudne urob menej maslový dovnútra, len po vychladení naplnenej tortičky obtri celú tortu zvyšným krémom, do ktorého zašľaháš ešte trochu masla, proste, aby bol maslovejší ako vnútri, nech sa darí Kvietok

Slnko Moc děkuji, nad tím jsem dnes celý den přemýšlela, aby to nakonec nebylo samé máslo. Přesně tak to udělám. Moc děkuji za rady holky, jste super. "Dorty od mámy" já prostě miluju, vesměs tady najdu všechny odpovědi na své otázky. Díky SrdceSrdceKvietokTorta

podle mně montana i mléčný marc.chytnou barvu ne tak jasnou jak bílý smartflex a je i víc pružný,takže se mi taky barví líp.Montanu a domácí barvím hned při zpracování,pak to ztuhne musím nahřát a není to ono.Já proto míchám hmoty dohromady a mléčný se kterým dělám si přilepším smart.a jsem spokojená Hambím saÚsmev

A také vyzkouším to smíchání hmot. V tom ještě nemám žádné zkušenosti, ale už jsem to tady hodněkrát četla. Moc děkuji TlieskamTlieskamTlieskam

Ahoj,já už hmoty na potahování nebarvím,stříkám to airbrushem,vadily mi ty zbytky a taky velká spotřeba barev,teď barvím jen hmotu na figurky,a mléčný marcipán vždy trochu ohřeji v mikrovlnce ÚsmevÚsmevKvietokKvietok

Airbrush bohužel nemám. Ale už se na něj brzy chystám. Hlavně kvůli té úspoře hmot a hlavně času. Moc děkuju Áno

Back to Top