Téma diskuse

Slaný korpus

má někdo osvědčený recept na těsto slaných dortů,nebo se dává jen kupovaný chléb?

Fórum: 

někde tady je supr recept od Ivany E. - zkus pohledat, taky ho dělávám, pa. Já tedy nikdy nedělala ještě z kupovaných jen z domácího kynutého těsta ÚsmevKvietok

Ahoj, já dělávám tento: 500 g vařených prolisovaných brambor, 2 kávové lžičky droždí, 1 kg polohrubé mouky, 2 lžičky soli, 2 lžíce olivového oleje, 2 hrnky vlažné vody od vaření brambor - zpracuješ to v těsto, které je takové trochu mazlavé, hned z mísy přendáš do vymazané a moukou vysypané formy (dělám kulatou i hranatovou - viz moje galerie) a nechám cca 40 minut vykynout a pak peču na 180 stupňů. Chleba je hotový, když je kůrka na povrchu tmavohnědá a chleba na poklepání dutě zní - většinou si ho peču den před tím, než dělám slaný dort

Já si peču toustový.
320 ml mléka
40 g rostlinného oleje nebo rostlinného másla
30 g Solamylu
1 lžička soli
500 g pšeničné polohrubé mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
vypracuju těsto, nechám nakynout a upeču do tvaru, jaký potřebuju den předem, druhý den prořezávám a plním.

Dobry den jsem zacatecnice tak jsem se jen chtela zeptat jestli formu necim vymazavate a na kolik stupnu pecete dekuji Úsmev

zlatíčka (sun), budu si díky vám péct chleba doma Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevBozkávamBozkávamVyplazený jazykVyplazený jazykSrdceSrdce

děkuji všem

Back to Top