Téma diskuse

a sem tu zas :-)

Ahoj holky Úsmev máte prosím někdo osvědčený jednoduchý recept na hmotu se kterou se dobře pracuje (a hlavně potahuje)(giggle) ? Včera sem to dělala ale první sem musela celou vyhodit, pořád se to nechtělo spojit a asi po 20 minutách hnětení a nadávání sem to vzdala a žmolkovatou hmotu hodila do koše (zdály se mi podivné poměry mlíka, cukru a vody, ale říkala sem si že paní má pěkné dorty tak ví o čem mluví:-( ). Našla sem si jiný recept a z toho to docela šlo. Hmota ale nebyla úplně bílá. To mi zas tak nevadilo protože sem to obarvila. Ale přece jen bílá je bílá. Moc děkuju všem které jsste mi poradily v předchozích otázkách i těm které teprv radit budete Veľký úsmevSlnko

Zkus želatinovou potahovací hmotu, je tady v receptech. Je čistě bílá a pracuje se s ní dobře, jen musíš dobře rozpustit želatinu, aby v ní nebyly cucky.

Podívej se sem a třeba si vybereš: http://forum.dortomanie.cz/viewforum.php?f=11 Mrkám

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094
skus tady jsem našla celkem fain postup,třeba ti pomůže...M.

http://shop.svetpeceni.cz/katalog.html -White icing
http://www.dortomanie.cz/ tam je sposta nápadů na hmoty a jiné zkušenosti od holek pekařinek

Já z osobní zkušenosti používám White Icing - je sněhově bílý. Pokud by Vám na té bělosti zas tolik nezáleželo skvělá je hmota ze Salka od Ariellky. Tlieskam

Káťo hmota ze sušeného mléka nebude nikdy čistě bílá, na to opravdu jedině kupovanou potahovku, já používám hodně pastu Dama top je super a za super cenu , nádherně voní po vanilce.

Ahoj,jo jo ze sušeného mléka není nikdy úplně bílý marcipán. Já pracuji s falešným marcipánem,stejný poměr sušeného mléka a moučk.cukru(obě prosít),olej,teplá voda a mandl.aroma.musí se důkladně propracovat.Ale zrovna nedávno mi tady v diskusi děvčata poradila super receptík. Ten už jsem zkoušela.Je vážně skvělý jak na potahování tak i modelování. Je to 300 g sušeného mléka,300g cukru,300g fondánu,50g rozpuštěné omegy, 75g glukózy,mandl.aroma a voda.myslím,že u tohohle receptu už zůstanu je krásně vláčný,jemný a chuťově výborný:-)

Ano já dělám taky jen tento marcipán,receptík mi dala kdysi beruna a nedám na něj dopustit a já ji i bělim,používám sypkou bělobu například od malátků,na toto množství dávám asi tak jednu plnou lžičku,někdy přidám i malinko tekuté běloby ,to dám přímo na to těsto a hnácám,hnácám až se to důkladně zapracuje a je ta hmota výborná i po vybělení akorát není ta bělost tak úplně oslnující jako třeba u icingu,ale bílé to je.

Back to Top