Téma diskuse

Rubikova kostka

Zdravím šikulky, můžete mi některá poradit? Mám dělat dort rubikovu kostku. Nechce se mi krychli potahovat černou hmotou, tak jsem si myslela, jestli by šla před nalepením čtverečků něčím potřít - krémem nebo ganache. Potřebovala bych to co nejtmavší, protože na kostce je podklad černý. Napadla mě ganache, ale nemám s ní žádné zkušenosti, ještě jsem jí nedělala. Je dost tmavá a budou na ní čtverečky držet? A máte některá osvědčený recept? Děkuji za každou radu. Anna

Fórum: 

a co hodně tmavou čokoládu u krému bych měla obavu, že na něm budou kostičky klouzat, a že bude vylézat,snad bude mít někdo jinou zkušennostTlieskam

Ahoj, já bych udělala pět čtverců z bílé potahovky, na ty bych nalepila barevné čtverečky a mezi ty čtverečky tenké proužky (nebo válečky) z černé hmoty. Nechala trochu vytvrdit a pak jen celé čtverce nalepila na vychlazený dort ve tvaru krychle. Mohla by sis to udělat v klídku dopředu a černé hmoty by tam padlo jen trošku. Nebo ty mezery mezi čtverečky vyplnit královskou glazurou obarvenou na černo. Ale ta hmota bude podle mě pohledově lepší. Tak ať se daří a pak ukaž fotku ÚsmevÁno

Děkuji za radu. Ty proužky mě taky napadly, ale byla bych je lepila na krém. S tím bílým podkladem je bezva nápad. Udělám to tak. Té ganache se trochu bojím, protože jsem ji nikdy nedělala. Spíš si ji zkusím někdy nanečisto.

Back to Top