Red Velvet
Napsal uživatel Stániny dorty dne 20. Duben 2012 - 18:15.

Porce | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hodina, 30 minút |
Čas vaření / pečení | |
Celkový čas | 1 hodina, 30 minút |
Ingredience
250 | gramů | hladká mouka |
1 | čajová lžička | sůl |
15 | gramů | holandské kakao |
120 | gramů | změklé máslo |
1 | čajová lžička | vanilkové aroma |
150 | gramů | cukr krupice |
2 | kusy | vejce celá |
240 | millilitrů | podmáslí |
1 | polévková lžíce | červená potr. barva |
1 | čajová lžička | ocet |
1 | čajová lžička | jedlá soda |
Inštrukce
1. Mouku smíchejte s kakaem a solí.
2. Změklé máslo vyšlehejte šlehačem s cukrem, postupně přišlehejte 2 vejce a lžičku vanilkového aroma.
3. Podmáslí smíchejte s červ. barvivem.
4. Do máslové části postupně pozvolna šlehačem zašlehejte střídavě, smíchanou mouku a obarvené podmáslí.
5. Smíchejte sodu s octem, napění a hned ručně zamíchejte do těsta.
6. Teď už jen přelijte těsto do vymazané a vysypané formy a dejte péct na 180 stupňů na 50 minut.
Připravte krém:
Do mascarpone zašlehejte cukr a aroma, pak přilijte šlehačku a vyšlehejte na hladký pevný krém.
Upečený vychladlý korpus prokrojte 1-2 podle výšky a namažte krémem a také povrch dortu, ozdobte dle vlastní chuti.
Korpus nechte vystydnout, pak vyklopte a promažte krémem a dozdobte
Poznámky
[img_assist|nid=83588|title=Red Velvet - řez|desc=|link=node|align=left|width=100|height=83]Krém: 125 g Mascarpone, 2-3 lžíce moučk. cukru podle vaší chuti, 1/2 lžičky vanilk. aroma, 1 smatana ke šlehání - 200ml. Tyto suroviny vystačí na nižší kulatý dort forma 21 cm a výška 5 cm, viz. fotky.
Red Velvet jde potáhnout marcipánem nebo jinou potahovkou, ale musí bý obmazaný máslovým krémem, slabší vrstvou.
Recepty:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
recept
tento recept dělám taky a je fakt super - můžu doporučit :)
Před chvílí jsem dodělala,ale
Před chvílí jsem dodělala,ale při vyklápění se mi roztrhnul.Je táák jemný,má to tak být?Jako že je hodně nadýchanej,opravdu sametovej.To roztrhnutí mě teda štve.No ale snad to půjde napravit.Jinak chu´tově mooc dobrej.
Odpověď
Jde o to, jak vyklápíte, měl by být vystydlý. Zatím se mi nikdy netrhnul. Slepte ho marmeládou nebude to vidět na řezu
Potah na Red Velvet
Holčiny myslíte,že když ho naplním šlehačkou a potáhnu Formixem,že se mi potah nerozpustí?
Taky ho delam a dost
Taky ho delam a dost casto,bubu zapomela jsi v receptu na sodu je to 1 kavova lzicka!
Opraveno
Jsem slepouš, díky, už jsem opravila
Úplně vystydlý musí být?Já ho
Úplně vystydlý musí být?Já ho vyklápěla lehce teplý.Takže tedy zkusím vyklopit úplně vystydlý.Jen ještě otázečka.Neovlivní to vyklápění také sprej na formy?Já vystříkávám vše(formy,hrnce,misky) sprejem a zdá se mi,že se to prostě odspodu pořádně nepropeče a je to pořád vlhký.
Všechno pečené vyklápím až po
Všechno pečené vyklápím až po úplném vystydnutí a snažím se s tím nemlátit a moc nemanipulovat a vymazávám a vysypávám postaru, olej a hrubá mouka, spray nepoužívám, tak nemůžu radit, ale můžete ho péct déle, aby byl dobře upečený
Krém
Mám dotaz, dá se red velvet kombinovat i s jiným krémem než je tady uvedený? Ještě jsem to nezkoušela a nedovedu si představit jak to chutná, ale vypadá to parádně
red velvet
Určitě dá, tento krém je podobný máslovému s pudinkem, ale red velvetu svědčí jahody, to je výborná kombinace
potažení
Dobrý den. Chtela bych se zaptat, dal by se tento dort potahnout? Kolik kg potah hmoty bych potrebavola? Nikdy jsem to nedelala. Předem dekuji za odpoveď.