Téma diskuse

Recept na marcipán ze suš. mléka Largo

Moc prosím, jaký máte recept na marcipán z tohoto sušeného mléka? Dělala jsem poměr 400g cukr, 200g mléko a hmota mi z dortu stekla. Myslela jsem si, že jí mám moc řídkou, ale když jsem přidala cukr i mléko, hmota vůbec nebyla elastická. Vše to letělo do koše a teď mám doma 4kg tohoto mléka a nevím co s ním Plačem

já jsem si objednala 6 kg tenkrát a měla jsme s tím stejný problém,teklo mi to pod rukama. Nakonec jsem to udělala tak, že jsem dala poměr sušeného mléka na půl s krab. mlékem a poměr vše 1:1. Půl na půl - Suš. mléko largo, krab. mléko + cukr + fondán. Na potach ideální, pěkně pružný. Ale na kytičky to není vhodné, moc je to pružné. A lépe je do dávat nahřávat na chvilku do mikrovlnky aby se to nahřálo a pěkně to vypracovat. Pak se to vše spojí dohromady. Snad jsem pomohla.

No ještě že jsem ho nekupovala Slnko U nás ho mají po 500g v hrušce za 60kč což je lákavé. Ale už přes sáček se mi to zdálo jako mléko z polmarkusu Smútok

Já jsem den před tím dávala krabicové mléko a protože už jsem neměla celou dávku, tak jsem použila místo čtvrtky Largo a už jsem měla problém ozdobit dort. Nechala jsem hmotu odpočinout do druhého dne a pak to bylo o něco málo lepší. Děkuji za recept, když se mi nepovede ani tak, budou mít děti docela často krupicovou kaši a pudink Chichocem sa

No já taky tak likvidovala 3kg mléka z polmarkusu Mrkám

Krabicové mléko je nejlepší, já to taky říkám pořád. V hrušce krabicové mléko za 60,- to je dobrá cena. Ještě je stále v akci nebo je už po?

Ano Laktino je nej SrdceSrdceSrdce U nás mají za 62,90 polotučné Slnko

taky dávám laktino,u nás za 75 v modré krabici Áno
20 dkg mouč.cukr přesít přes síto
20 dkgsuš mléka
3 dkg tuk Iva změklý
1 lžíce medu já si dávám 2 tekoucí med
aroma podle toho co chcete
voda dle potřeby,asi 3 lžíce a pak přidávám dle potř.
já si dávám místo vody i citron, je to chutnější.
at se daří třeba pomůže SrdceSrdceSrdceSrdce

nu já měla ten samý problém s tímto mlíkem a také ho mám 4kg doma PlačemPlačemPlačem

Holky, já jsem byla s mlíka z Polmarkusu taky zklamaná, ale pak jsem se naučila dělat potahovku ala podle oka.Udělám varnu 15 dkg hl. mouky 8 dkg másla a 150 ml vody.Po uvaření zaplácám do asi 3/4 kg cukru, přidám ještě aroma,pokud mám tak asi 15 dkg fondánu, taky z Polmarkusu nebo kukuř. sirupu, plácám to až do téměř vychladnutí a pak zadělám suš. mléko podle oka. ale ono si to nějak řekne samo, kdy je už dost.Je to trochu kropenaté, ale do druhého dne se to v lednici krásně spojí.Dělá se s tím moc dobře a neteče ani v tomto horku, jen kytky a postavy z toho moc nejdou.

já dělám z Polmarkusu takhle : 400g salka (kupuji v Kauf. Vian slazené kondenzované mléko - většinou je za 24,90 a není ani tolik béžové, takže potahovka je bělejší než z pravoho salka od Tatry), 200g krabice polotučného Laktina a 200G z polmarkusu a žádnou vodu jinak teče

Ahoj holky, taky jsem naletěla. Smútok Koupila jsem si tady od paní 3 kg sušeného mléka.Psala že je to určitě to mléko co prodávají v obchodě laktina. Dělala jsem marcipán tak jako vždy a pořád mně tekl pod rukama. No hrůza.Nakonec jsem poslala syna do obchodu pro osvědčené mléko a přidala společně s cukrem do tekoucího marcipábu. Ledničku jsem měla pak plnou marcipánu. Už když jsem mléko přesívala tak se ucpávalo síto a zdálo se mi divné. Už nikdy více jen krabicové z obchodu!!! Dort jsem nakonec potáhla, ale té práce co stím bylo no hrůza. Jsem ráda, že nemám sama tak špatnou zkušenost a pro příště jsem poučená. Úsmev

Já mám celý pytel.Ze začátku jsem z něj byla zoufalá, ale teď už zhruba odhadnu poměr surovin a na potah mi přijde nejlepší.Místo jen lihové tresti nahrazuji polovinou olejové tresti a dávám více ztuženého tuku podle potřeby.Musím pak nechat hmotu odležet do druhého dne a je v pohodě.S čerstvou se špatně potahovalo.Na figurky používám pouze laktino.

Dělám potahovku jedině z mléka Largo. Ze začátku jsem byla taky rozčarovaná, protože v něm byly hrudky ,ale když se nechá uležet minimálně přes noc, tak se s ním pracuje dobře. Jen je to těžká práce, musí se zadělat hodně tuhý a pak před použitím trochu nahřát v Mw, ale zase na dortu neztvrdne na kámen a je pružný a dá se vytáhnout do různých zákoutí na 3D dortech.
300 g mléka largo
300g fondán
300g cukr moučka
100g glukozový sirup
50g 100% tuku
mandlové aroma
vodu nedávám , jen někdy ,když to opravdu nejde dohromady tak namočit ruce.

Berunko prosím tě 100g sirupu...kolik je to na polévkové lžíce,děkuju Bozkávam

já dělám úplně stejný, ale nedávám tam ten sirup, já jsem používala kukuřičný sirup. A když jsem to tam dala, tak mi to teklo pod rukama. Když to dám bez toho tak je to ideální na potahování korpusu. Ja dekoraci dělám z krabicového mléka. A nedávám tam ten 100% tuk, možná bych to tam měla začít dát, asi to potom trošku ztuhne a neteše to tolik.

Na lžíce to není vůbec přesné, zkoušela jsem to zrovna teď a vrchovatá lžíce (mám hudtý glukozový sirup)natočená kolem dokola (jako med) váží asi 130g, když se to všechno vytře.
Je lepší si tu glukozu přidávat naváze, jinak to netrefíš.

Moc díky.Irča

Mleko z polmarkusu 15% musi se přesit ja mam tenhle recept a dělam ho pořad

270g cukr moučka
150g sus.mleka
1 lžice aroma
2 lžice vody
30 g 100% tuku
50g medu

micham teda v pekarně podle potřeby par kapek vody potahuji s nim ale na figurky neni

Back to Top