Téma diskuse

prošlý pšeničný sirup a dort je hotov :(

Holky prosím Vás, co mám dělat. V lednu jsem si koupila velkou sklenici pseničneho sirupu. Jenze.. Dnes jsem dodelala dort, jako uz mam v galerii, ta prsa s telem a kosilkou.. Pritel ma narozeniny a bude si ho zitra brat do kabiny. Je zvykem kdyz ma nekdo narozeniny,prinest nejake pohosteni.. a ted kdyz jsem vse uklizela,uplnou nahodou jsem zjistila,ze sirup je prosly :( byl do 8mesice 2012!! Co mam ted delat? :( jiny nemam a tady pobliz ho anh nikde neprodavaji :(... Delam ten fondam ze zelatiny,aroma,mouc.cukru a sirupu tam na cca 1kg cukru prijde 110g... jsem fakt zoufala, to to mam vyhodit :(?

Ochutnej ho, pokud na něm nejsou žádné změny, myslím, že je škoda ho vyhazovat. Já dělám stejnou potahovku, jen si místo sirupu vařím glukózu a u té vím, kdy jsem ji vařila a když mi náhodou zcukernatí, tak rozehřeju v mikrovlnce a běžně spotřebovávám.

Však recept mam od Tebe :) a naprosto mi vyhovuje. Jen jsem necekala ze ho koupim proslej primo ze zdrave vyzivy :(.. Ochutnala jsem zbytky fondanu co tu mam a jsou jako vzdy, chutna mi.. Ten sirup,ja nevim,me ho nikdy nenapadlo ochutnavat :D

Já si myslím,že není potřeba nic vyhazovat.Je to stejné jako s medem,mám ho doma i dva roky a nic mu není.Sirup jsem měla jednou také delší dobu doma,protože jsem začala kupovat pravý marcipán,tak na něj už nedošlo.Ale po otevření byl dobrý.Pokud chuťově je OK,tak se asi tak moc nestalo.

Ani nevite jakej kamen mi spadnul ze srdce!! Doufam ze se celej tym vcetne vedeni nepose*e :DD

Neboj Úsmev

Taky bych se toho nebála, je to samej cukr a to je konzervant, oni tam musí mít nějakou dobu trvanlivosti, ale to je u všeho. Nedávno mi kamarádka prodavačka říkala, jak museli slevnit tampónky do uší, páč jim došla záruční lhůta Váľam sa od smiechu po podlahe

Já bych řekla že na něm je minimální trvanlivost do né spotřebujte do. Já se snažím si ty věci hlídat, ale myslím si že tomu nic není. Úsmev

já bych také nic nevyhazovala,klidně spotřebuj nic tomu není ÁnoÁno

Back to Top