Téma diskuse

prosím, poradte jakou a kolik hmoty na 3patrovy krivy dort?

chystam se na muj uplne prvni dort, potahly hmotou. Muzete mi poradit jaka domací hmota je nejlepší a kolik si ji mam tak pripravit? Chci se pustit do kriveho 3patroveho dortu.

Ahoj, domácí hmota pruží méně než kupovaná a křivý dortík se kvůli svému tvaru méně pružnou hmotou nepotahuje zrovna nejlépe, natožpak, když jsi ještě nikdy nepotahovala. Množství hmoty závisí od toho, jakou velikost budeš mít u korpusů - průměr a výšku, já bych osobně počítala tak s kilem a půl hmoty, pokud budeš dělat spodní korpus 28 cm, tak i to kilo a půl bude asi málo

Ja ten spodni dil budu mit 23 cm, nechci aby byl uplne veliky. Komplikace jsem cekala :) tak to i presto zkusim, uz jsem si na to skoro vse nakoupila, tak by to byla zase skoda. Hmoty si pripravim tedy radeji vice :) Moc dekuji za pomoc. Jsem na sebe zvedava,nikdy jsem nic takoveho nedelala,ale bavi me to. A ten krivy dort je tak strasne hezky a hrozne mne laka:))

Ahojky, neboj se komplikací, to je první rada no a zkus tenhle domácí fondán od Markéty http://dorty.artmama.cz/domaci-fondan-potahovaci-hmota já si ho dělám běžně, jen používám obyč želatinu na vaječnou tlačenku a místo medu dávám domácí glukosu a ještě dávám trošičku citronky, místo trošky vody a citronové aroma, chutná nám nejvíc. Hmota je zatím nejpružnější jakou jsem doma dělala a je poměrně dostupná, jak surovinama, tak i cenově. A ještě nevyvaluj potahovku moc na tenko, pak by se ti mohla trhat a dělat neplechu. A hodně zdaru do dortíkového tvoření

Jo a ještě tady recept na tu glukosu, je výborná, já si ji dělám stále, jen pročti diskuzi ať tě při vaření nic nepřekvapí http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=6654
Áno

jee mockrat dekuji,kouknu na to :)

Ahoj, já potahuji domácím mléčným marcipánem, recept je totožný, jen nedávám celé množství cukru, ale třetinu nahradím pol. sušeným mlékem a je výborný chuťově. Ještě se mi nestalo, aby se mi v lednici rosil nebo se roztekl, domácí je stále jak sametový. Zkoušela jsem zatím jen smartflex, takže nevím, co jiné potahovky můžou udělat, ale všechny jsme většinou začínali na domácím marcipánu Úsmev .
Na spodní patro bych určitě počítala 1,5 kg, střední a horní 2 kg, takže celkem bych si nachystala 3,5 kg marcipánu. Zbytky využiješ na příští dort, tak ať se první dílo podaří a držím palce Áno .

T

Tak zítra zkusim ten fondan... Dekuji za radu ohledne mnozstvi. No a ve ctvrtek do celeho dortu. Jeste jednou dekuji a drzte mi palce :)

T

Back to Top