Téma diskuse

prosba o radu ohledně domácí hmoty

Zdravím vás a prosím o radu. Dělám falešný marcipán prostě hmotu dle receptu co jsem tady našla ze sušeného mléka, salka, lžičky oleje a aroma. Vše jsem dala podle receptu a hmota je příliš tuhá a drolí se, přidala jsem už i trošku vody a medu ale stále se drolí nevíte co přidat aby se mi hmota nedrolila nedá se s ní vůbec pracovat ani růže nejdou. Prosím co dělám špatně. Máte více zkušeností snad mi dokážete poradit. Děkuji vám.

tak jsem tam nakonec přilila vodu, propracovala, přidala cukr a už je to o mnoho lepší tak snad zítra už z toho něco vytvořím Úsmev

Ahoj,určitě je to tou vodou,musí se jí přidat tak akorát a to je někdy docela umění.Já také nejraději pracuji s domácí potahovkou.Stejný pomer sušeného mléka a práškového cukru,mandl.aroma,pár lžic oleje ( na 1kg hmoty asi 3lžíce) a teplou vodu. S vodou opravdu opratrně,když je jí moc nedá se s ní vůbec pracovat. Hmota má mít konzistenci jako plastelína,měla by držet tvar a nepraskat při ohnutí.Pokud jí máš tvrdou stačí někdy jen namočit ruce,klidně vícekrát za sebou :)Jo a na potahování je nejlepší hned po vyrobení,na figurky trochu odpočinutá. Pokud ti hodně zatvrdne,nastrouhej jí a ohřej v mikrovlnce na malou chvíli(20s) :) přeju hodně úspěchů:-) SlnkoSlnkoSlnko

Díky katula Úsmev no taky mi přišlo že teď by se mi s ní potahovalo jedna radost a jak to potom vytáhnu z lednice tak je problém ale asi to nastrouhám a dám do mikrovlnky a snad to taky půjde dobře :-). Chystám se dělat svou první berušku tak se musí povést páč je pro moji sestřenici ona mi dělá nádherné nehty tak já jí dělám dortík Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

jinak jsem koukla do tvého alba katula a máš úžasné dortíky ten pejsek v kabelce je nádherný ÁnoÁnoSrdceSrdceKvietokKvietokTlieskamTlieskam

jéééééé,moc díky jsi hodná(heart) SrdceSrdce tak ať se beruška podaří:-) ÚsmevÚsmev

Ahoj. Dělám si taky doma mléčnou marcipánku, a někdy umí pozlobit. Záleží na surovinách, někdy pojme víc vody jindy míň. Jinak recept mám 10dkg cukru moučka, 10dkh ušeného mléka (dávám to nizkotučné nanejvíš polotučné), pár kapek aroma,1 lžíci medu (udržuje ho vláčný), trochu změklého 100% tuku asi 10g a pak už jen tu vodu dle potřeby. A když ztvrdne tak jak píše Kaťule dát do mikrovlnky, ale nestrouhám. Tak hodně zdaru.

Back to Top