Téma diskuse

prosba

Ahojky všem, moc prosím o radu. Chystám se dělat svůj první potahovaný dort a ráda bych věděla, čím nejlépe podsypávat pod marcipán a jak by měl být plát marcipánu silný. Děkuji

podsypávat můžeš škrobem či moučkovým cukrem nebo se prodává přímo podsypový cukr na www.ceskeformicky.cz .Dej si na desku pečící papír a podsypej a můžeš vyvalovat,pak přeneseš(překlopíš )na dort,někdo používá silikonový vál a na něm se prý už podsypávat nemusí,dá se sehnat v cukrářských schopech.Plát bych ti doporučila v tomto počasí tak 4 mm.Když uděláš slabší projeví se ti víc nerovnosti a hmota ti může více vlhnout a téct .Zbytku cukru nebo škrobu,který ti zůstane na potaženém dortu se zbavíš oprášením štětečkem a poté můžeš přetřít vodkou či jiným alkoholem.Budeš to mít krásně čisté a leský vzhled zmizí.(heart) KvietokSlnkoTorta

Ahoj, já vyvaluji marcipán nebo jiné potahovací hmoty mezi dvěma igelity a nemusíš podsypávat. Samozřejmě jak tu píše Olinka i tak můžeš vyvalovat.hodně zdaru;-) Mrkám

Vyvyluju jako Hanka a jsem moc spokojená, jde to krásně.(y)

Moc děkuji za odpovědi, už vím, jak na to. Je fajn mít se na koho obrátit.(flower) Jsem častou návštěvnicí těchto stránek a hodně jsem se tu dozvěděa. Po stránce teoretické jsem tedy už připravena.(giggle)
Tak teď vzhůru do praxe. Doufám, že se bude dařit.(sun) SlnkoSlnko

Back to Top