Téma diskuse

prokrojení korpusu

Ahoj, můžete mi někdo poradit nějaký zaručený fígl, jak prokrojit korpus? Podařil se mi vychytat výborný recept a piškot je neuvěřitelně jemný a vláčný,prostě jako sen.Ale když dojde na prokrajování jsem v koncích. Klasicky si nožem kolem dokola naříznu linku a tu potom postupně pootáčením korpusu prokrajuji hlouběji. Zkoušela jsem hladký dortový nůž i vroubkovaný, ale stejně se to drolí a nikdy není ten řez úplně rovný.Nevíte jak na to? Díky

Fórum: 

Já si naříznu nožem okraje,a pak to proříznu silnější nití. Slnko

... nekrájet čerstvě upečený,ale aspoň přes noc odleželý

Jj,to souhlasím.Čerstvý korpus se prokrojuje fakt špatně.Já vždyckypeču korpusy den dopředua pak teprve prokrajuji.Já používám pilku na dort.

kup si tu nastavitelnou pilku.lepší věc neznám.není to drahy ale za to bombovy.jarka

jako Irik.k nekrájet šerstvý ,udělat den předem

Taky můžu pilku jen doporučit,jde to s ní jedna báseň ÚsmevÁno

já pilku vyhodila

Mám úolně stejný problém a nepomůže ani upíct den dopředu

jo ale asi bych řekla,že zkusím VELICE ostrý nůž,ale nevím nevím

Díky, když to zprůměruji, příště upeču den dopředu a prokrojím nití, snad to pomůže. Nože mám opravdu ostré, v nich problém není.

Katko také záleží na receptu na korpus???
Mě se teda nedrolí nic a krájím i hned po vychladnutí.
A korpusy vypadaj, BozkávamKvietok jak na tomto odkazu.
http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/dorty-s-marcipanem/foto-postup-jak-n...

Mohla bych poprosit o recept na korpus, moc děkuji Hambím saHambím saKvietok

Zdeni máš je parádní,když krájím čerstvé tak vyjedu s nožem i drobečkama Váľam sa od smiechu po podlahe
na druhý den pohoda Hambím sa

Katko,myslím,že problém je právě v těstě-když mám korpus "nadýchaný jako peříčko",sice dort rozkrojím,ale jak chci jednotlivé části odložit,zůstanou rozlámané,nepoužitelné..
Nevím jaký recept máš,ale já ubrala trochu toho,co dělá dort křehounký a bylo po problému.A je taky nadýchaný...... Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

a krájím hned po vychladnutí Bozkávam

ahoj,já taky peču korpusy den dopředu pokud není dort opravdu narychlo.Pokud nepotřebuji tvar formy na další dort nechávám vychladnou ve formě do druhého dne..po vychladnutí přikryju utěrkou a nechám do druhého dne..korpusy jsou vláčné a jdou jak už psaly holky krásně prokrojit..používám klasicky dortový nůž.. Kvietok do piškotu přidávám slun.olej

Back to Top