Téma diskuse

Proč se mi MMF rozpouští?

Holky, moc prosím o radu, teď jsem dodělala druhý dort s MMF, první jsem dělala před pár týdny a MMF se rozpouštěl. Myslela jsem, že je to tím, že jsem na něj malovala gelovkama s alkoholem, ale dnes jsem dělala další dort s MMF, nechala jsem ho bílý, a stejně se rozpouští. Když jsem MMF položila, tak byl krásný, hladký a teď po pár hodinách je samá bublina, zkrabatělý a lepkavý. Pod ním je máslový krém, ale jen milimetrová vrstvička, ledničku máme skoro novou, vlhko v ní není nebo aspoň jiné marcipány mi v ní nikdy netekly. Netušíte čím to může být? Mně se s MMF fakt dobře pracuje, a ráda bych přišla na to, v čem je chyba.

Můžu se zeptat co MMF je?

to je hmota z maršmelounů:-)
a nedávalas ovoce do krému???to je divné:-|

Ovoce do krému dávám, jenže ne do toho, co se dotýká MMF. Ještě divnější je, že křídla - dělala jsem letadlo - byly z perníku pomatlaného krémem a potaženého MMF a ta se nerozpouštěla. Přitom ten korpus byl víceméně punčovina potažená slabou vrstvou krému, a v punčovině jen máslový krém a oříškový korpus. Fakt to nechápu. Dneska ten dort vypadal úplně šíleně, samý puchýř.

a jaký používáš mléko? tohle mi dělalo, když jsem to zkusila ze sojového, to zní, jako by bylo moc vody..

Krém jsem dělala z plnotučného. ALe byl i na těch perníkových plátech a tam se mi to nerozpouštělo, takže to asi bude mít něco společného s tou punčovinou. Ale netuším v čem by mohl být problém.

Back to Top