Téma diskuse

Proč pustil dort vodu ?

Ahoj ,dělala jsem auto dort,dost se povedl.Dala jsem ho ztuhnout a než jsem tam dala kola všimla jsem si že tou mezerou vytéká sladká voda.Upravila jsem to.Jak se dort rozřízl,zjistilo se že je hodně moc mokrý.Štvalo mě to,dost mi na tom záleželo,bylo to pro blízkou osobu.Korpus byl ořechový a krém pudinkový.Vždy prokapávám,ale tady jen trochu aby my hezky držel tvar.Někde jsem slyšela že domácí marcipán nebo jakákoliv hmota nesnáší pudinkový krém kde není moc másla a želé,že to pustí vodu,je to tak?Jinak si to neumím vysvětlit čím by to bylo.dělala jsem domácí marcipán který dělám často. Kvietok

Mě se to taky někdy stává, používám Pastu dama stella a pudingovo máslový krém (většinou dávám půlku másla na dva pudingy a půl litru mléka) taky nevím čím to je, korpus ničím nekapu Smútok

používám k nastavení pudink ze 4 dl mléka+ 1pudink na 2másla a není problém Úsmev

Já si právě myslím že to je tím že udělala jsem z 1 litru na 4 pudinky a 1/4 másla,někde jsem o tom četla že želé a pudink , když se udělá hodně pudinkový krém že se to nesmí potánout i tady jsem to četla ale je to dost dlouho.Záleželo mi na tom a .... mě to .Co už,dám si na to pozor a pro příště vím. A musela jsem udělat tak pudinkový oni nejijou z více másla(sun) Úsmev Užijte si sluníčka

No, na jedno máslo čtyři pudinky je strašně moc, já dávám jeden pudink a jedno máslo, to je optimální, jinak pak už hmoty tečou, krém je moc řídký. Zjemňuju ho ještě rozpuštěnou čokoládou v horkém pudinku a krém nemá chybu, rozhodně to není žádný těžký máslový krém. Pokud to nejedí, tak jedině naplnit vnitřek tím pudinkáčem a pořádně obmazat boky máslovým, jinak to poteče pořád a zvlášť teď, co je tolik vlhkosti.

Dělám stejně jako OlgaC, spolu s hmotou Pasta Dáma Top, Pasta Dama Stella a Smartflex Velvet a vše OK. Tedy 1 máslo na 1 puding ( 250ml mléka) Úsmev

.1 pudink na čtvrt l. mléka na 1 máslo,
čtvrtka másla ti neudrží litr mléka
já ted v létě dělám raději vařený,je tuhý,a pod potahovku paráda

půl čtvrtlitrového hrníčku mléka
do toho 1 žloudek a hrstku hl. mouky
vykvedláš to,a přes sítko to naleješ na 15 dkg kryst.cukru,a pomalu přivedeš do varu.Pak úplně pomaloučku vaříš 8 minut,pak odstavíš a sem tam zamícháš at se ti neudělá škraloup.když chceš tmavý krém,tak ještě do horkého dáš 1 až 2 lžíce kakaa a rozmícháš do pěkné hmoty.občas míchneš at není škraloup.pak trochu vyšlehám máslo,ne moc,a zašlehávám do másla tu vychladlou hmotu.je úžaný Vyplazený jazyk

Děkuji vám,já tušila že to je tím.Vyzkouším vaše rady a oni jedí takový,moc máslový ne.No a stalo se,přemýšlela jsem že do vnitřku pudinkový a okolo omazat máslový pro příště. SlnkoKvietokVáľam sa od smiechu po podlahe

Back to Top