Proč pustil dort vodu ?
Napsal uživatel LIDUŠ dne 13. Červen 2013 - 23:41.
Ahoj ,dělala jsem auto dort,dost se povedl.Dala jsem ho ztuhnout a než jsem tam dala kola všimla jsem si že tou mezerou vytéká sladká voda.Upravila jsem to.Jak se dort rozřízl,zjistilo se že je hodně moc mokrý.Štvalo mě to,dost mi na tom záleželo,bylo to pro blízkou osobu.Korpus byl ořechový a krém pudinkový.Vždy prokapávám,ale tady jen trochu aby my hezky držel tvar.Někde jsem slyšela že domácí marcipán nebo jakákoliv hmota nesnáší pudinkový krém kde není moc másla a želé,že to pustí vodu,je to tak?Jinak si to neumím vysvětlit čím by to bylo.dělala jsem domácí marcipán který dělám často.
Fórum:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Mě se to taky někdy stává,
Mě se to taky někdy stává, používám Pastu dama stella a pudingovo máslový krém (většinou dávám půlku másla na dva pudingy a půl litru mléka) taky nevím čím to je, korpus ničím nekapu
používám k nastavení pudink
používám k nastavení pudink ze 4 dl mléka+ 1pudink na 2másla a není problém
Já si právě myslím že to je
Já si právě myslím že to je tím že udělala jsem z 1 litru na 4 pudinky a 1/4 másla,někde jsem o tom četla že želé a pudink , když se udělá hodně pudinkový krém že se to nesmí potánout i tady jsem to četla ale je to dost dlouho.Záleželo mi na tom a .... mě to .Co už,dám si na to pozor a pro příště vím. A musela jsem udělat tak pudinkový oni nejijou z více másla(sun)
Užijte si sluníčka
No, na jedno máslo čtyři
No, na jedno máslo čtyři pudinky je strašně moc, já dávám jeden pudink a jedno máslo, to je optimální, jinak pak už hmoty tečou, krém je moc řídký. Zjemňuju ho ještě rozpuštěnou čokoládou v horkém pudinku a krém nemá chybu, rozhodně to není žádný těžký máslový krém. Pokud to nejedí, tak jedině naplnit vnitřek tím pudinkáčem a pořádně obmazat boky máslovým, jinak to poteče pořád a zvlášť teď, co je tolik vlhkosti.
Dělám stejně jako OlgaC,
Dělám stejně jako OlgaC, spolu s hmotou Pasta Dáma Top, Pasta Dama Stella a Smartflex Velvet a vše OK. Tedy 1 máslo na 1 puding ( 250ml mléka)
.1 pudink na čtvrt l. mléka
.1 pudink na čtvrt l. mléka na 1 máslo,
čtvrtka másla ti neudrží litr mléka
já ted v létě dělám raději vařený,je tuhý,a pod potahovku paráda
půl čtvrtlitrového hrníčku mléka
do toho 1 žloudek a hrstku hl. mouky
vykvedláš to,a přes sítko to naleješ na 15 dkg kryst.cukru,a pomalu přivedeš do varu.Pak úplně pomaloučku vaříš 8 minut,pak odstavíš a sem tam zamícháš at se ti neudělá škraloup.když chceš tmavý krém,tak ještě do horkého dáš 1 až 2 lžíce kakaa a rozmícháš do pěkné hmoty.občas míchneš at není škraloup.pak trochu vyšlehám máslo,ne moc,a zašlehávám do másla tu vychladlou hmotu.je úžaný
Děkuji vám,já tušila že to je
Děkuji vám,já tušila že to je tím.Vyzkouším vaše rady a oni jedí takový,moc máslový ne.No a stalo se,přemýšlela jsem že do vnitřku pudinkový a okolo omazat máslový pro příště.

