Téma diskuse

Pravý marcipán

Ahoj šikulky, chci se zeptat Vás zkušenějších dortařek Úsmev . Až doposud jsem zdobila a potahovala dortíky domácím mléčným marcipánem. Teď přemýšlím o koupi pravého marcipánu http://www.eshop-olja.cz/product/pravy-marcipan-13male-baleni-23/ a chci se zeptat zda s ním máte někdo zkušenosti. Jak se dají modelovat postavičky, jak kytka a hlavně zda se s ním dá dobře potahovat. A ještě bych chtěla vědět jak rychle ho mám spotřebovat po otevření a jestli musí být v lednici. Děkuju Vám za rady. Krásný zbytek dne ÚsmevSlnkoÚsmev

Evčo, kupuji si velké balení 12 kg za 1300 a je od Zeelandie 1:3 takže myslím, že je stejný jako je ve tvém odkaze. Pracuje se s ním moc dobře, mám ho v krabici v pokojové teplotě, jen musí být dobře zabalený, aby neosychal. Potahování super, modelování také..doporučuji

Pravý marcipán jsem si koupila jen jednou, vůbec mě ani mým dětem nechutnal, a při potahování se mi tak neuvěřitelně trhal, že jsem šťastná, že už jsem ho spotřebovala, a přiznám se už nikdy více Hambím sa

Tak to já používám na své dorty výlučně pravý marcipán, jen když má být bílý, použiju bílou hmotu. U pravého marcipánu záleží strašně na poměru mandlí. Složení 1:3 je na modelaci a potah optimální, pak složení 1:2 je sice vyšší obsah mandlí, ale víc se lepí a není tak pružný, ale stále to jde. Marcipán 1:1 s nejvyšším obsahem mandlí je na práci nejhorší, ale na chuť nejlepší. Pokud si koupíte nějaký pravý marcipán v obyčejném obhodě v těch malých balíčkách, je moc drahý a navíc na složitější práci a potah ne příliš vhodný.
Marcipán vydrží až rok i rozbalený, mám ho nasáčkovaný v igelitových pytlech ve sklepě nebo na chodbě. Do lednice nepatří, pak se s ním hůř pracuje.
Tyto hodiny jsou celé z pravého marcipánu včetně květin, jen chlapečci jsou z mléčného marcipánu.
http://dorty.artmama.cz/3d-dorty/barokni-hodiny-se-zvlastnim-cifernikem

Ahoj Evčo,nepíšu to sem proro,že je to můj obchod.Koupit si ho můžeš kdekoli.Já pracuji jen s pravým marcipánem.Dělám s ním už dlouho.Koukni do galerie.Můžu říct,že co dělám a potahuji s pravým marcipánem,lidi mi na dorty přibívají.Žádná hmota ho nemůže nahradit.Potahuje se s ním dobře,figurky jdou skvěle,drží tvar.Akorát na kytky máš lepší smartflex. Kvietok

Já nedám na pravý marcipán dopustit, na potahování i modelování je super, dobře se barví a chuť taky na jedničku. Pokud nepotřebuju bílou potahovací hmotu, tak používám jen pravý marcipán. A i když si spočítáš suroviny na domácí mléčný marcipán + práci, tak i cenově vychází dobře. Když ho dobře po otevření zase zabalíš, tak ti vydrží až do data spotřeby.

Holky, já modeluju postavičky nejraději z domácí mléčné hmoty, u kytiček používám v poslední době většinou Smartflex a potahuju marcipánem 1:3, který kombinuji se Smartflexem - 3 díly marcipánu, 1 díl Smartflexu, protože pak lépe pruží KvietokKvietok

Já na pravý marcipán také nedám dopustit, na potahování a probarvení je super, jen na postavičky je pro mě moc měkký, tak to dělám většinou z domácího marcipánu a kytičky jedině ze Smartflexu. Jinak kupuji tak jako ostatní velké 12 kg balení a jsem maximálně spokojená Áno

Holky děkuji moc ÚsmevÚsmev , jdu objednávat.

Já jsem také zastáncem pravého marcipánu. A mám zkušenost, že nezáleží ani tak na poměru mandlí, ale na výrobci. Prostě když dva dělají totéž není to totéž...
Nedám dopustit na marcipán ze Zeelandie. S žádným jiným ani nedělám.
V poslední době se mi líbí MONTANA, je úplně jako domácí marcoš, ale je pružnější. A jde s ním i krásně modelovat kytičky.

já jsem také velmi spokojená se zeelandským marcošem,už hodně dlouho potahuji jen s ním,když nepotřebuji čistě bílou a nejsem zrovna moc nadšená když mi dojdou zásoby a musím se hnoucat s domácím,pěkně se mi s ním pracuje,zákazníci si chut dortíku chválí,cenově to je podobný jako domácí marcoš,pouze odpadá práce s hnoucáním,na některé postavičky ho též používám a jináč na kytky a ostatní co potřebuji na dortík,používám smartflex

Back to Top