Téma diskuse

Prasklý korpus

Ahoj holky,

mám na vás dotaz, zda nevíte z jakého důvodu korpus z vrchu praská.

6 vajec, 250g cukru krupice, 6 PL oleje, 240g hladké mouky

Z bílků a cukru jsem vyšlehala tuhý sníh, poté jsem pustupně zašlehala olej a žloutky. Nakonec jsem ručně postupně přimíchávala prosátou mouku. Pekla jsem na 170C.

A ještě když jsem po 40 minutách pečení zkoušela špejlí, zda je dort upečený, po píchnutí špejlí se korpus trošičku propadl, ale ne moc. To se stane vždy při testování špejlí?

Děkuji.

Fórum: 

Ahoj. Nevím přesne co máš na mysli, že praská. Udělá se “jako popraskaný škraloup”? Pokud ano, tak u mě je to to samé, ale nevidím v tom problém. Odstraním to a je to. Někde jsem četla, že je to cukrem a délkou šlehání bílků. Zda tomu tak je, nevím. 

Pokud zkouším špejli, tak mě se teda nepropadne nikdy. Mám ale jiný recept, viz níže a vždy když šlehám bílky, tak dám špetku soli. Peču na 180 , horký vzduch a 18-25 min dle velikosti.

https://www.mamincinyrecepty.cz/korpusy/dortovy-korpus

Back to Top