Téma diskuse

Potažení dvojím marcipánem

Dobrý den,
chci se zeptat, zda je nutné potahovat dort pod hmotou WI ještě běžným marcipánem? Je celková chuď nakonec tak rozdílná a příjemná? Vím, že WI je oproti jakémukoli domácímu marcipánu taková nemastná neslaná, ale potahovat dort obojí hmotou je dosti nepraktické a drahé Smútok , nebo ne? Máte některá osobní zkušenost?! Kvietok

Fixko, to slyším poprvé, že by se potahovalo dvakrát:-O ...to určitě nikdo nedělá ( možná je výjimka, která potvrzuje pravidlo;-) )

Ahoj, taky sice nepotahuju dvakrát, ale zkusila jsem WI propracovat s kapičkou mandlového aroma a trochou mouč.cukru a bylo to o něco lepší než ta "guma" bez chuti(giggle) Chichocem saChichocem saMrkám

V Americe je to zvykem dávat pod icing ještě pravý marcipán, mají to v hodně knížkách s fotopostupy. U nás se to, ale nedělá nebo aspoň velice, velice zřídka SlnkoSlnkoSlnko

Já jsem potahovala dort dvakrát jen jednou;-( ,ale ne ,že by se to dělalo.Bylo to prostě rukama!(giggle) A proti White Icingu nemůžu říct nic špatného.Na chutˇ je dobrý,a na potahování také.(y)

Ahoj.Tak já jsem asi ta vyjímka,která potvrzuje pravidlo.pokud potřebuju bílý dortík,tak ho vždy potáhnu podtím i mercipánem-tedy pokud nevěsta- o tu většinou jde- chce chuť marcipánu.a ono většinu chcou.Dávám okoštovat obě hmoty a varuju,že to bude dražší.Ví o tom a tak pak není problém s placením.Za dojí potažení počítám o 200-300kč víc podle velikosti dortu a množství marcoše.Chuť je výsledná pouze marcipánu.Větčina lidiček to tak chce.tak proč né.

Ahojky já taky potahuju dort jen jednou vrstvou - dřív jsem dělala mléčný falešný marcipán, ale teď jsem přešla na WI a jsem spokojená - jak s chutí tak s prací s ním.

Ahoj já také potahuji jen jednou,marcipán je výborný ,ale jak ho dáš do lednice tak vlhne a běda jak je navrchu krém a ještě k tomu barvený.Používám ho hlavně na figurky na dětské dorty a na potah ,ale navrch už nic a nejlépe když si ten dort odvezou krátce po dodělání.Raději teď hodně používám a to hlavně na dorty pro dospělé a svatební white icing a je za všech bílych hmot na chuť nejlepší a lidé jsou spokojení.Můžeš to dát do lednice a druhý den je dort pořád stejně hezký.

Se vším tady souhlasím, ale tááá chuť..WI jsem taky použila a používám, když chci bílý dort, ale je to takové nijaké Smútok na mém fialovém svatebním mi to přišlo úplně jak guma bez chuti, chutnalo ale. A na Mašince Tomáš mám WI zelené potažení..ti samí lidé pak měli dortík s falešným marcipánem, a že jim prý ten první (s WI) chutnal víc, tak opět nevím Hambím sa Hlavně už mě začíná trápit hňácání tolika marcipánu, zápěstí namáhám v práci a pak toto a vůbec mi to nejde pořádně spracovat poslední dobou, tak snad začnu taky kupovat WI a falešný použiji jen pro milovníky marcipánu a figurky Pohoda Všem ale moc děkuji za příspěvky Slnkowww.dortove-poteseni.freepage.cz

ahoj všichni,podle vás jsem uplný začátečník,doted jsem dělala dorty jen klasickým zpusobem,ale ted chci udelat dort potažený marcipánem a mám z toho trochu obavy.Tak jsem koukla na vaše stránky,aby pochytila nějaké rozumy,ale jak vás tak vidím si psát zkušenosti,tak nevím nevím......Mám v plánu si marcipán udelat doma ze sušeného mléka,tak jsem zvedavá,jestli se mi to povede:-)

ahojík, já jsem teď dělala svůj první dortík na zakázku - dětský a potahovala jsem WI, kytičky a další dekorace jsou také z WI jen postavičky zvířátek jsem dělala z marcipánu. Zákazníci pak volali že dort je úžasný a že jim chutná jak ten potah tak i ten marcipán takže záleží na člověku. Ale vzhledem k práci je Wi super a i mě chutná chuťově(sun)

Back to Top