Téma diskuse

potahovka varna

Děvčata,prosím děláváte si i tu domácí potahovku varnu?Chystám se ji vyzkoušet,jestli se s ní nebude dělat trochu líp jak s dom.marc.Není špatný,to ne,i s marchm.dělám,ale chci vyzkoušet i varnu,receptík mám ten z časopisu,tuším od Ivanky Egrtové.Přijde mi na pohled takový víc jemný nebo měkčí,ne jak koženka (giggle)nebo jak to popsat.Je tam něco,čeho se vyvarovat,jako třeba že marc.by se neměl přelít a tak?Nebo je to dobrá hmota a děláte z ní rády?Vyjde i levněji a myslím,že u nás v cukrárně,potahují varnou a je měkká a celkem dobrá.Ještě to zjistím,známá tam pracovala.Děkuji ÚsmevKvietokTortaÚsmevKvietokTorta

Ahoj,já používám varnu docela často-chutná nám nejvíc a není tak sladká jako jiné hmoty.posledně jsem nahradila část vody pomerančovým Sunguickem a byla tak dobrá ,že jsme ji snědli samotnou. Chichocem sa
Je měkčí a není tak pružná jako jine hmoty( i když přidávám škrobový sirup ).Když ji dávám vychladnout po uvaření tak přikrývám potr.folilí ať neokorá a po zprac.cukrem nechám odležet do druhého dne v lednici a valím mezi mikrot.folií asi na tloušťku 4mm.
Přeju ať se ti podaří. Úsmev

já mám opačnou zkušenost, spotřebovala jsem do ní tolik cukru, ani se mi s ní pěkně nepracovalo, barvy se mi chytaly taky jinak, než v marcouši, rodině nechutnala.....ještěže jsem ji otestovala na nich Objímam
ale holky tady s ní dělají dost a jsou spokojené, tak asi co dortařinka, to jiný názor, u nás ale propadla Smútok

Nebuď smutná, já dopadla stejně Bozkávam Já jedině svůj doma mléčný marcoš a nebo upravený marschmeloun Áno
1000 lidí 1000 názorů a chutí Slnko

Já potahuji s varnou naprosto všechny svoje dorty a už jsem si jí vychytala a dělám si ještě domácí fondán a vždycky ho kousek do varny zapracuju,je pak pružná a netrhá se mi.Já jedině doporučuji varnu,je i levnější a nedá tolik práce jí propracovat. ÁnoÁnoÁno

Moc díky za názory,takže tedy vyzkoušet a bud se chytí nebo ne ;-),třeba s marchm.se podařila hned a přijde mi,že se ani nedá pokazit,někomu zas nesedí.S dom.marc.nemám až tak problém,ale přece jen někdy udělá hrudky nebo bílé tečky a po ztvrdnutí jde huř zpracovat,zustanou mi tam jakoby skořápky :-(Tak jsem zvědavá,jak dopadnu s varnou Hambím saHambím saHambím saKvietokKvietok

Ahoj,s Varnou jsem začínala-velká spokojenost.nyní potahuji z 90% pravým marcipánem-taky velká spokojenost.Ale asi se začnu pomalu vracet k varně a to z finančních důvodů..Nebo budu aspoň míchat půl na půl.Specialistka na varnu je Milu.-)

Úsmev už dva roky dělám jen s pravým marcipánem, ale na varnu nedám dopustit!!!...perfektně vychytanou ji má Sara

Tak to jsem zvědavá,jak s ní dopadnu já,díky děvčata,právě,že by vyšla i levně,tady mě nikdo koupenou hmotu nezaplatí,jsme moc malé město,jak vyzkouším,dám vědět,jestli se povedla nebo ne KvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

Ahoj šikulky, teď mě vrtá hlavou, když používáte pravý marcipán tj. tedy z mandlí, to je určitě moc dobré, ale kdyby mě to měl někdo platit, tak už by vícekrát asi nepřišel, nevím jak kdo, ale všimla jsem si, že teď po novém roce, lidé tolik neobjednávají dortíky a když, tak hned se ptají kolik to bude stát, přitom jak víte, tak nejsme schopni dopředu určit váhu, ale i tak za 1 kg marcipánového si mohu říci maximálně 150 a to se ještě zdá drahé BozkávamVyplazený jazyk

abys na dortu nespotřebovala tolik marcipánu, můžeš dávat jen "placku" nahoru a boky něčím obsypat...i tak se dají udělat krásné dortíky Mrkám ...hlavně dětské

Ze začátku jsem dělala jen s varnou, já přidávám domácí glukosu, ta je výborná a za pár korun a ještě trošku sušeného mléka. Nedávno jsem si koupila pravý marcipán a musím říct, že mě zklamal jak chuťově, tak i při potahování a u posledního dortíku (šmoulové)mi udělal takovou paseku, že hodinu před předánim dortu, jsem musela celý marcipán strhnout jak byl příšerně blemtlý a honem probarvit nový a znovu potáhnout. Takže marcipán už nechci doma ani vidět.Varna mi tohle nikdy neudělala. Takže u všeobecného hlasování jsem pro varnu ÁnoMrkám

já pravý marcipán většinou míchnu s troškou WI a nemám problém, super se potahuje, zahlazuje, barví.....varna hází divné barvy, růžová a modrá, které jsem dělala byly doslova ohavné, recept jsem na ni měla z těchto stránek........a chuťově?
Pravý marcipán je opravdu mandlová chuť, jako v Mozartových koulích, takže podle mne to nejlepší, co na trhu je, ne ty jenom chemicky ochucené hmoty Smútok

Já bych také řekla,že lidi mín objednávají.A s tím pravým marcipánem jsem se ted trochu zalekla.Mám ho prvně a teprve budu zkoušet.Jinak používám na potahování smartflex mandlový,ale na růže a modelování používám mléčný domácí a někdy ho používám i na patchwork.Varnu jsem ještě nezkoušela,ale láká mě to vyzkoušet. TlieskamTlieskam

taky potahuju jenom varnou, jenom když potřebuju bílý potah tak želatinovou, protože varnu nevybělíš, když do ní přidáš bělobu a je jedno jestli tekutou nebo práškovou tak zgumovatí. ale nedávám ji do ledničky, u nás chutná všem, a chuťově je míň sladká a asi opravdu nejvíc podobná pravému marcipánu, jenom cenově někde jinde :-).

Díky právě i ta cena mě láká,každý chce velký dort za málo peněz,march.dělám hlavně když chci bílý,je dobrý,ale toho cukru tam dost vejde,zkusím,jen trochu víc času mít ;-(,nechci to zkoušet na druhých,musím na nás Veľký úsmev

Back to Top