Téma diskuse

Potahování slaného dortu

Ahoj, prosím vás, potřebuji poradit. Budu dělat dort pro strejdu včelaře, který je ale diabetik. Napadl mě slaný dort ve tvaru úlu, a potáhnout bych ho chtěla tvrdým sýrem. Moje mamka dělávala roládu, na kterou se jako základ namočila kostka tvrdého sýra v sáčku do horké vody, a až se začal roztékat, rychle ho rozválela, naplnila a zarolovala. Myslíte, že by šel podobný postup i na dort? Nemáte s tím některá zkušenosti? Nebo jak byste to vyřešily vy? Díky za odpovědi.
Stáňa

Stáni,já ho občas bělám, koupím nějaký tučnější sýr, goudu nebo čedar, ale plátky. Naskládám je na plech do řádků tak, aby se alespoň 1cm překrývaly a strčím to do troby tak na 180 st. dokut to nepovolí a nespeče se dohromady. V rychlosti to vyndám i s papírem na vál, trochu poválím válečkam. drží to hezky pohromadě. Nech to kapku schladnout a potom to zkus opatrně přenést na ten slaný dort,trochu to pomačkej ať to drží a je hotovo.Dělám tak i sýrovou rolku a je to nejsnadnější postup.Ať se dílo daří Áno

Back to Top