Téma diskuse

Potahování dortu marcipánovou hmotou

Dobrý den,

prosím o radu, jak na marcipánovou hmotu, aby nebyla tak lesklá. Koupila jsem hotovou marcipánovou hmotu, dort jsem potáhla, po té ozdobila lístečky také z marcipánové hmoty, Vše ale bylo strašně lesklé a lísteček nedržel plastický tvar, ale rozbalil se a lehl na dort.

Děkuji mnohokrát za radu.

Nejspíš u vás byla velká vlhkost vzduchu a marcipán se rosil. To se děje často. Když dort dáš do prostředí kde taková vlhkost není, tak zase zmatní. Lístečky si příště udělej s předstihem, vypodlož je v požadovaém tvaru a nech aspoň částečně uschnout. I tak ale můžou zase ve vlhkém vzduchu povolit.

Jakou jsi měla hmotu? A jaký byl krém? Na tom hodně záleží

Záleží co jste měla pod hmotou a co to bylo za hmotu. 

Back to Top