Téma diskuse

potahování

Milé dámy, ženy či dívky Úsmev
Chtěla bych se zeptat, jak potáhnout dort, tak, aby nikde nebyly záhyby? jsem amatérka, strašně ráda peču, ale toto se mi moc nedaří. Děkuju

Tak jen jedna malá rada-musíš potah stále nadzvedávat a uhlazovat.Postupně kroužit kolem celého dortu.Snad jsem to napsala srozumitelně.Pokud nesrozumitelně,holky tady poradí snad víc.Ale ty zkušenější ví co mám na mysli.A vyválený plát hmoty musí být alespon o 6cm větší na průměr než dort (samozřejmě že např. já mám vyválenou placku extrémně velkou hihi ) Váľam sa od smiechu po podlahe

ahoj Verčo, nebudu hledat odkazy, ale stačí když si do vyhledávače napíšeš potahování dortů a určitě se ti objeví několik videí, jak na to a určitě to alespoň odkoukáš. Já musela potáhnout několik (desítek Chichocem sa ) dortů, aby mi to šlo a i tak někdy je to boj Úsmev .Vyválená placka hmoty musí být větší než "objekt" - dort a jak píše kráčenka, tak nadzvedávat a uhlazovat a potahovat.

Mě se nejvíce podařilo, když vyválím co největší kruh marcipánu, mám někdy i přesat 15 cm a potahuje se mi jedna báseň, za 2 minuty je vše hotové. A nevyvyluj moc do tenka, potom si to nepomůžeš s roztahováním. Prostě to pak dlaněma připlávácáš a v obybu zase prstava roztahuješ ten přehyp. Když jsem potahovala s menším přesahem tak mi to vůbec nešlo. a pak jen žehličkou dokola vyhlazuješ a je hotovo.

Back to Top