Téma diskuse

potah ze sýra

prosím někoho,kdo má zkušenost z potahováním z eidamu.četla jsem,že se to má dát na pečící papír a do trouby a pak rozválet.Je to tak?a akolik stupňů a na jak dlouho to tam mám event.dát?moc děkuju.Danča 28

Ahojky. Já jsem potahovala sýrem dvakrát. V mé fotogalerii najdeš slaný KAMION - celý potažený sýrem Torta .
Eidam jsem dala do pytlíku nebo můžeš do misky. Asi na minutku jsem sáček strčila do mikrovlnky, a když byl sýr dostatečně měký - pozor, ne rozteklý! - spracovávala jsem ho v hmotu, stejně jako marcipán. Chladnutím zase tuhne, tudíž opět je třeba chvíli nahřívat a zase propracovat. Před vyválením či vykrajováním tvarů musíš nahřát také. Uhlazování a dekorování je stejné jako u potahovacích hmot. Dobré také je, vyvalovat přes potravinovou folii. Hodně štěstí! TlieskamTortaSlnko

roztavený a následně zase ztuhlý sýr není vůbec dobrý, je to jak žvýkačka. Na slaný potah je lepší slaná varna = místo cukru tavený sýr, sůl, případně nějaké koření

Ahoj Milu, čerpala jsem od Tebe inspiraci s varnou a od té doby pracuji jen s ní. Ale o slané slyším poprvé! Prosím Tě, jaký poměr toho tav. sýru tam dáváš na ten základ (70dkg másla, 150 ml vody, 15dkg hl. mouky - snad jsem to napsala správně Chichocem sa ). Děkujiii za odpověď!!! Kvietok

Já jsem potahovala slaný půllitr / viz fotoalbum / a normálně stuhnul jako před rozehřátím. Položila jsem plátky na silikonovou podložku a dala jsem ho na chvíli do předehřáté trouby, pak jsem ho přejela válečkem a dala jsem ho na dort, stuhlo to a bylo to mňamky Úsmev

všem moc děkuju za rady Úsmev

já jsem dělala nepečené roládky s eidamem, jak tady píše fixka...jen dřív nebyla mikrovlnka, dala jsem v sáčku do horké vody, aby se nahřál...dnes dáš do mikrovlnky, nahřeješ, vyválíš pod mikrotenem a super! SlnkoSlnkoSlnko

Back to Top