Téma diskuse

pomoooooc holky něco je špatně!

Plačem Prosím dokážete mi někdo poradit? Nechce se mi vyhazovat peníze. Pokoušela jsem se "zase" udělat mléčný marcipán z másla a katastrofa.....zluté hrudky až skoro písek a mastný jako blázen. Dala jsem: 150 mléka, 150 cukru (prosité) 70 másla, 2 lž. syrupu, tresť...... v zoufalství na konec i trochu vody a oleje. Kddyž už to nějak spojím v mastnou hroudu, při doteku se rozpadne. asi vyhodit co? Plačem

Já nevím, ale ten recept už od pohledu je nějaký divný. Nebylo by lepší místo toho másla dát např. med?

Zkus něco osvědčenýho.Z másla by ti stejně dlouho nevydržel Mrkámhttp://dorty.artmama.cz/taxonomy/term/30

Děkuji, ale já jich pár dělala, ale nechutnalo mi. Varnu není dobrá

Taky bych nedávala máslo. Ale pokud se ti teď drobí a nechceš to hned vyhazovat, zkusila bych ještě vodu. Už nic tukového, ani olej, ale jen vodu.

ten recept je vláštní, zkus tento http://dorty.artmama.cz/potahova-hmota-od-kamaradky mám ho vyzkoušený TlieskamTlieskamTlieskamKvietokKvietokKvietokSlnkoSlnkoSlnko

když mě přijde, že je to všechno moc sladké. Hlavně, když se tam dá víc cukru jak mléka... Smútok

Základem každé potahové hmoty je cukr, tomu se nevyhneš, z vlastní zkušenosti vím, že více chutná mléčná hmota, z kupovaného fondánu (používám mandlový smartflex) dělám jen květy nebo oblečky pro figurky. Ale každému dávám vybrat, čím chce dort potáhnout, zda fondánem nebo mléčným marcipánem

ok.děkuji

máslo ne,max trošku oleje,nebo jen 100proc.tukem pomažu ruce,at se nelepí a patří tam voda.Ta ale po lžičkách,at jí není moc,asi 2až 3lžičky,podle receptu.Těch receptů je víc,ale máslo se nikde nedává.Najdi si,který ti bude pasovat,osvědčený,jak děvčata píšou ;-)Já mám z:cukru,mléka, kukuř.sirupu,vody,mandl.tresti a trošku tuku,jen co natřu na ruce,ale už to dělám ruzně pozměněné,podle sebe a přidávám i marchmel.a pak víc cukru,takže přesný recept nedodržuji (blush).Však se povede,zkus to znovu Objímam (y).Základní recept jsem dělávala tento:20dk cukru,10dk mléka,mandl.trst,lžička oleje,lžíce kukuř.sirupu a voda 2až 3lžičky, Úsmev

no já ten recept použila z vánočního cukroví - BRAMBŮRKY :D

Marcipánové brambůrky
* 500 g sušeného mléka * 400 g másla * 500 g moučkového cukru * 3 bílky * 15 kapek mandlové tresti
Jen jsem upravila množství :D asi blbě co? jo a přidala ten sirup

no mě ten recept taky nějak nesedí,do něj bych se já nepouštěla vzhledem k tomu že znám z čeho a zhruba z jakým poměrů se mléčný marcipány skládaj,já hrozně dlouho používala recept od Beruny7 - nebo někde pod přezdívkou Hera a byla jsem s ním moc spokojená,30dkg močk. cukru,30 dkg suš.mléka,30 dkg fondanu - to je taková ta bílá hmota cukrová co se rozpouští na potírání věněčků a větrníků,7,5 dkg glukozy ,5 dkg 100% tuku,voda dle potřeby,mandlové aroma,já dávala celou tu lahvičku jak se prodávají v drogeriích,ted nevím jestli to má 20 ml? Zhnoucat a pokud by byli ve hmotě tečky,což někdy dělá mléko,tak zabalit a nechat do druhého dne uležet a oni se rozpustí a zmizí

pěkně se s ním pracuje a netrhá se,je takový plastičtější díky té glukoze a fondanu ,před tím jsem dělala takový to ale s tím rozdílem že jsem nedávala glukozu a fondan,na chut to bylo stejný,na pohled taky ,ale při práci už rozdíl byl znát,při tvarovaných dortech nebyl tak pružný a trhal se tím pádem

Děkuji všem za rady. To je hrůza co je receptů chjo....kde seženu glukozu a fondán? Nestačil by kuku. sirup? Pohoda

glukoza je kukuřičný sirup nebo můžete med místo toho.

NOVEJ DOTAZ:
POUŽÍVÁTE NĚKDO KUPOVANOU POTAHOVKU?
Pasta Dama Top,White Icing, Roll Decor Icing, Smartflex a Formix, Pasta Elite další…
JAK TO CHUTNA?
DÁ SE TO SROVNAT S DOMÁCÍM MLÉČNÝM MARCIPÁNEM?
oBSAHUJE NĚJAKÝ VŮBEC SUŠENÉ MLÉKO?
chtěla bych dělat jen domácí mléčný marcipán, ale vyjde to dost draho a dokonale pružný recept jsem stále nenašla.
1)Mám jeden skoro dokonalej, ale u kulatého dortu se mi nepovede jednoduše potáhnout bez zvlnění....nebo mám levé ruce? :D
2) po vyndání z lednice je jak šutr a když ho rozehreju v mikrovlnce je pak moc suchej. Nemáte na to také radu? :* předem dík

fondán seženeš bez problémů ve většině cukrářských eshopech i v menších baleních po kile,vím že kdo má možnost tak že v makru prý kupují 5 kilo balení a glukoza se dá taky koupit na eshopech,ale většinou co vím tak v menším balení ji mívají tu od wiltona tuším,což je tedy kapku drahý,takže bys to mohla asi spíš nahradit tím sirupem

s mléčným marcipánem se tyto hmoty srovnávat nedají,jen ta sypká Montana,což bys měla lepší si pořídit ji cenově,je to jako ten domácí,taky jsem ji měla na zkoušku a ta tě vyjde cenově asi tak na 100 kč za kilo,jináč já za sebe na potahování zélandský marcipán a z bílých hmot smart velvet mandlový a na ten mám i odezvy od několika lidí když měli brzy po sobě dortíky a každej byl potaženej jinou hmotou z těchle dvou,tak že jim prý víc chutnal na dortíku ten smartflex,ale tohle je těžký radit 100 lidí ,100 chutí Mrkám a do marcipánu toho zelandáckého si přidávám malej kousek bud smartu anebo ale to fakt jen kousek,ona je ta hmota hrozně měkká Roll Decor Icing,ale je hodně pružná,mě na samotnou práci kvůli té měkkosti vůbec nevyhovoval,plus i na chut to nebylo nic pro mě a ten se dá v dukrářských eshopech sehnat i po kile a mám ten marcipán pak víc pružnej než bez a chut to přitom neovlivní

marcipán do lednice nedávej,není to vůbec potřeba,stačí když je zabalenej a necháš někde uskladněný kde máš chladněji,špajz,sín,garáž a s mikrovlnkou opatrně,vždy jen na pár vteřin a dost,když bude málo,tak ještě přidat,když po propracování z mikrovlnky nebude ok,ale bude se drolit atd.,tak jak tu bylo psáno,navlhčit ruce a propracovat až budeš spokojená

na potažení to chce vyválet větší placku než máš potřebný průměr na celý dortík,bude se ti lépe pracovat než s přesnou velikostí,u té ty sklady se špatně ovlivnují ,nemůžeš dost dobře si tu placku vytahovat dle potřeby,abys mohla přihlazovat hezky k dortu a nevyvalovat moc tence,tak 3 až 5 mm silnou placku nechat ,položit na dortík,já si to ulehčuju tak že vyválím na igelitu,přez něj pěkně vidím kam tu placku pak pokládám,igelit stáhnu ,potahovku si od dortíku jakoby odtáhnu dole,aby se mi nepřiplácla na boky dortu a potom jednou rukou přihlazuji a druhou přitom za spodní lem potahovky ten marcipán od dortu jakoby odtahuju - narovnávám a pořád dokola přihlazuji,je potřeba postupovat postupně kolem dokola od zhora dolů a dole potom vše co ti zbyde odřízneš a potom když máš potaženo tak jen bud rukou či pokud máš žehličku dohladíš celé

snad jsem pomohla MrkámBozkávam

Určitě pomohla. Děkuji moc Áno jen si to budu muset přečíst ještě tak 20x Váľam sa od smiechu po podlahe nemáte nááááhodou video na to potahování? co jsem tatím viděla tak jim to šlo mnohem lehčeji než mně....

http://www.youtube.com/watch?v=4qlWS7CZ34o třeba tady je to hezky vidět

Já to právě dělám tak,že ten recept si upravím,ale dřív jsem používala jen tento.Dodědám hmotu z pár marchm.bonbonů nebo je roztopené přidám a přidám i víc sypkých surovin a nebo aspon přidám kousek kupované potahovky,já beru smarflex velvet,má mandlovou příchut Úsmev ,pak je hmota pružnější a na příští použití není tak tuhá.Ta domácí hmota právě ztuhne a už vubec nedávat do lednice,to pak mi dělalo binec Chichocem sa ,když jsem ji ohřála,nešla už dohladka propracovat,dělalo mi to hrudky,tak proto jsem to začla kombinovat (blush).Marchm.hmota je pružná,smarfl.taky,tak si to tím vyvážím.Tu hmotu,když vyndalas z lednice,nestačí nahřát,ale ruce pak namáčet podle potřeby ve vodě a já potírala i olejem,aby tolik nelepila.Chce to trošku vychytat a půjde to :-).Pak si ještě děvčata kupují Montanu,to je sypká hmota,jen se zadělá vodou a tukem a je k nerozeznání od ml.marc.Taky jsem ji párkrát měla (y).At se daří Úsmev

Děkuji moc. Tlieskam
Dám ještě šanci tomu mému :D takže ne do lednice, ale na jak dlouho? a jak poznám, že už není k jídlu?
já tedy použ. jen mléko,cukr, sirup, olej, vodu. může se to vůbec zkazit?

MÁ ZÁRUKU 4 MĚSÍCE Mrkám

moooooooooc dík TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Back to Top