POMOC!!!! Bílá čokoládová hmota! Spěchá!
Napsal uživatel Nika123456789 dne 29. Květen 2014 - 8:22.
Dobré ráno, cukrářky Mám prosbu, nevíte někdo proč se mi při zahřatí už udělané hmoty, nevylučuje vůbec žádný tuk? Jsem z toho nešťastná!
Hmota je teď kvůli tomu i víc nažloutlá, když ten tuk tam furt je.
Zkoušela jsem pak při zatuhnutí kus rozválet, ale přijde mi divná. Dělám ji teprve podruhé a minule bylo vše OK a to jsem to teď dělala úplně stejně. Jen mě napadlo, minule jsem měla řidší pšeničný sirup, teď byl strašně hustej, víc jak med. Může to být tím? Poradí mi někdo?...Mám dělat svatební dort, a chci aby to bylo dokonalý
Strašně moc děkuju za všechny rady.Nika
Fórum:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
osobně z toho tvého popisu
osobně z toho tvého popisu nepoznám, co to máš za hmotu, to si vyrábíš sama, proč z toho má téct tuk?

taky se divím proč má z toho
taky se divím proč má z toho téct tuk,a co to máš za hmotu,sama si vyrábíš?
omlouvám se , ted čtu, bílá
omlouvám se , ted čtu, bílá čokoládová hmota to je,ale nevím jestli z ní má téct tuk
Nika asi myslí bílou
Nika asi myslí bílou modelovací čokoládu vyrobenou z bílé čokolády a sirupu doma. Tady platí, čím světlejší sirup, tím světlejší čokoláda - pšeničný a kukuřičný - ten může být světlý i tmavý, na to pozor. A záleží i na druhu čokolády, bílá čokoláda je trochu tučnější než tmavá a tuk vylučuje už při zpracovávání, ale že by to mělo vliv na barvu, to nevím, bílá čokoška je nažloutlá vždycky. V méně kvalitní je nějaký typ oleje (palmový a podobně), v kvalitnější bílé čokoládě je kakaové máslo. Ale vždy to je druh tuku.
sice opožděně, ale děkuju za
sice opožděně, ale děkuju za reakce :) jojo, myslím po domácku vytvořenou čokoládovou hmotu. Když se dělá z bílé čokolády, musí se ještě jednou zahřívat aby se z ní ten tuk dostal, protože v ní toho je vážně hodně.
Nakonec jsem si zajela ještě do jiný zdravý výživy a sehnala kukuřičnej sirup, dokonce i čirej a všechno šlo tak, jak má 