Téma diskuse

POMOC

Šikulky, hezké odpoledne,volám SOS, nevíte čím by mohlo být, že mi praská potažený marcipán, takovou práci to dalo a nakonec tohle. Barvila jsem na povrch obrázek a bála jsem se ho dát do ledničky, aby mi ty barvičky nepustily,tak jsem jen dala do chladné místnosti, myslíte, že by to mohlo být tím. Moc děkuji za každou radu.Jana.

Jako marcipán nebo mléčná hmota? Mně se to taky někdy na mléčné hmotě stává, zejména na ohybech..ale myslím si, že je to tím, že ho mám tužší anebo blbě propracovaný.Naštěstí to není moc často Mrkám

Ahojky,jen se zeptám jak ho zjemnit chce to něco přidat,když je moc tuhý,zrovna mám taky jeden kus v lednici a je jak kámen a špatně se sním pracuje.Ale určitě je to tím když je tuhý už se mi to párkrát stalo,že to potom popraskalo.

ahoj, já dávám na malou chvilku mikrovlnky,ale kontroluji

já už ten dort mám právě, že potažený, už jsem ho i odevzdala, no musela jsem ho dát jen za suroviny, protože mi přišlo hloupý si brát peníze navíc za nekvalitu. Já si dělám domácí marcipán, ale ještě se mi to nestalo, tak právě nevím, čím to mohlo být, normálně jsem ho včera večer potáhla anic se nedělo,až když jsem dnes přišla z práce a paní že jede pro něj, tak když jsem ho zvedla s podložkou,tak na některých místech začal praskat, no jsem z toho zoufalá, už jsem potahovala víckrát a nestalo se to, tak by mě zajímal fígl, jak na to, jestli to opravdu nemohlo být tím, že jsem to nestrčila do té lednice a nenatáhlo to tu vlhkost............porádíte ještě někdo, moc děkuji.

To asi neee, ja casto potahuju odpoledne nebo vecer a odevzdavam az druhy den rano...tak to bude asi jinej problem, protoze jak pokud tam mam ty prasklinky, tak je mam hned pri potazeni..... Smútok

Já jsem dnes potahovala potahovací hmotou smartflex a také se mi zdála nějaká tuhá. A ani na pohled ten potah nevypadá dnes tak akorát. Dělám to normálně pořád stejně, ale dnes to nějak nevyšlo.

No možná ten marcipán jen zvrchu oschnul a proto popraskal. V lednici se mi to nestává, ale když modeluji nějakou postavičku a nechám ji schnout venku, tak když pak chci něco na té figurce upravit, tak už marcipán začne praskat, protože oschne. Stalo se mi to také, když jsem si vyválela marcipán a nechala ho delší dobu na pracovní desce. Když jsem pak šla dort potáhnout, tak jsem na dortu měla prasklinky, protože mi marcipán mezitím oschnul. Pokud ale potahuji hned a dávám ho do lednice, tak se mi to nestává. Používám ale kupovaný Smartflex.

moc vám všem děkuji, někdy holt, když o to víc člověk chce, aby to bylo co nej, tak to zrovna nejde, zkrátka pech, protože si nejsem vědoma, že bych něco dělala jen jindy,ale opravdu to bude asi v tom, že ten marcipán byl vyschlejší

Ahoj, ja si domaci marcipan redim vodou.Kdyz je tuzsi, tak tam kapnu par kapek vody a prodelam a hned je vlacnejsi a super na potahova Bozkávam ni a kdyz ho chci tuzsi, tak pridam susene mleko. To praskani je tim, ze je marcipan tuhy. Na potahovani si ho delej ridsi.

veliké díky, jste všechny moc hodné, že se mi takto snažíte pomoci, asi každá z nás zná, jaké to je, když se dílo semtam nedaří

jojo,jak píše Bardotka,domácí marcipán na vzduchu praská pokud je volně bez folie,také se mi to stalo a tak ho zakrývám potravinovou folií,aby nepraskal SmútokSmútokPrekvapeniePrekvapenie

Mně se to stalo u posledního dortu. Potahuju marcipánem 1:3. Dort byl veliký a myslela jsem, že se mi nevejde do lednice, tak jsem ho dala do sklepa. Ráno mi skoro omejvali - sklep je vlhký, což jsem věděla, ale evidentně je vlhčí, než jsem si myslela = dort byl celý orosený a to hodně. Bohužel zřejmě není sklep v tomhle ročním období tak studený, jak jsem dofala, takže mazání pod marcipánem teklo. Bohužel, tam kde byl potah tenčí, popraskal. Nevím jestli to bylo teplem nebo vlhkem, ale spíš zapracovalo obojí. Šlo to naštěstí bez problému zachránit, ale příště to chce určitě dát do té lednice - pro mě i tebe.

Back to Top