Perníčky po staru
Napsal uživatel snezenkakyticka dne 14. Listopad 2016 - 8:46.

Popis
Recept na perníčky bez kakaa a směsných přísad. Krásné voní a dají se z něj dělat chaloupky i menší jednotlivé tvary. Pokud méně upečete, je perník hned měkký, na chaloupky a větší tvary nechávám maličko déle péct, aby byly tvary k lepení a stavění pevnější. Používám jen mleté koření, perníčky jsou ak (dle mého) voňavější než z perníkových směsí. Nemusí se nechat odpočívat, můžete rovnou péct při 170°, horké ihned potírat rozšlehaným vejcem - budou se krásně lesknout. Jde i bezlepková varianta, z bezlepkové, mouky, směsi na bezlepkové pečivo a Jizerky.
Zhrnutie
Porce | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas vaření / pečení | |
Celkový čas | 10 minút |
Ingredience
40 | dekagramy | hladká mouka |
14 | dekagramy | cukr moučka |
5 | dekagramy | másla |
2 | kusy | vejce celá |
2 | polévkové lžíce | lesní med |
1 | čajová lžička | jedlá soda |
1 | čajová lžička | mletého koření (anýz, hřebíček, nové koření) |
Inštrukce
Políčko porce - z tohoto množství udělám dvě chaloupky cca 16 cm vysoké, nebo cca 40 menších perníčků, záleží jak velké formičky jsou
Recepty:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.