Recept

Pařížská šlehačka lehká a těžká

Popis

jednoduché a dobré pařížské, těžká spíše do dortů jako náplň a lehká navrch dortů jako Harlekýn a nebo do věvěčků, větrníku atd.

Zhrnutie

Porce
Servings
Čas prípravy15 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas15 minút

Ingredience

Inštrukce

na lehkou pařížskou: smetana 33% 50dkg, kakao 3,5dkg, cukr krupice 5dkg , vše smícháme a svaříme. Necháme 24 hodin vychladit v lednici. Poté studené ihned šleháme. na těžkou pařížskou: smetana 33% 50dkg, cukr krupice 15dkg, čokoláda neředěná 20dkg, kakao 10dkg, 100% tuk(omega, iva) 10dkg, uvaříme smetanu, cukr kakao. Odstavíme z ohně a přidáme 100% tuk a čokoládu, důkladně rozmícháme. Dáme na 24 hodin chladit a pak vyšleháme. doba přípravy je bez chlazení a šlehání:-)
Recepty: 

Komentáře

BozkávamTlieskam díky BozkávamTlieskam

Ahoj, moc prosím, copak je to čokoláda neředěná? Hořká, na vaření? Když ji budu do uvařené smetany vmíchávat, má být rozpuštěná? Jsem začátečnice, tak se omlouvám za možná hloupý dotaz.

Ahoj. Může to být jak hořka tak i na vaření. Neředěná znamená, že v ní není žadný tuk (prostě, že jsi ji nerozpustila a nedala do ní tuk, mlíko, rum atd.)A čokoládu dáš do té uvařené ještě horké šlehačky nerozpuštěnou. Ona se rozpustí v té šlehačce a mírně ji i zchladí Úsmev A jsme tu proto aby jsme si poradili :-)Takže to není žádný hloupý dotaz.

Zlatá jsi! Úsmev Děkuju moc, zítra se do toho hned pustím.

no tak to jste mě moc nepotěšili, měla jsem takovou radost, že kliknu na krémy a první nejdu ten co potřebuji, ale hned mě radost přešla, neboť krém potřebuji zítra, dnes jsem na noční a tím pádem mi nebude ležet 24 hod v lednici, půjde to , když jej tam nechám tak 10 hod?????? Díky Radka

Back to Top