Téma diskuse

pařížská šlehačka a čokoládová poleva

ahojky,poprvé dělám -naštěstí -zkušební dortík s pařížskou šlehajdou,je to narychlo,tak jsem koupila tu hotovou,no děs,přidala jsem ještě ztužovač,ale nic moc tuhost.Mám dělat v říjnu velký asi 4 kg,chtějí čokoládový s pařížskou šlehačkou a nahoře snad čokopolevu a na to figurky z marcipánové hmoty (domácí),chci se zeptat,kupovanou už asi NEBRAT že jo?a když udělám čokoládovou polevu tu kde se přidává šlehačka,aby se dala krásně krájet,tak se na tom figurky roztečou?dík.

Ahojky pařížkou hotovotou už nekupuj. Nejlepší je svařit si ji den dopředu. Na jednu šlehačku jedna čokoláda. Když svářím šlehačku tak dávám min. jednu 40% a jednu 33% procent, když ji dělám z víc šlehaček, dám víc té 40%. POlevu dělám z čokolády a z tuku (omegy) a je super. Na to by ses nemusela bát dát figurky. Jestli chceš dělat tu s tou šlehačkou, tak bych figurky zespodu popatlala rozehřátou čokoládou a tím je rovnou přilepíš.
ps: doufám že je mi rozumět, před chvilkou jsem vstávala a ruce mi píšou pomaleji, než myslím Váľam sa od smiechu po podlahe
Lada

dík moc,rozumím:-)

Back to Top