Téma diskuse

ovoce v dortu

Ahoj děvčátka, jdu opět pro radu. Mám dělat známé svatební dort. Jeden dvoupatrový a kulatý k tomu. Nevěsta chce v dortu čerstvé ovoce. Nejlépe, aby byl každý dort jiný. Tak jsem si říkala, do mascarpone dám jahody, k čokoládovému banány? A další netuším, jaký bych udělala. Poradíte? :-)

Fórum: 

Ahoj.Co treba maliny nebo boruvky :-).

já jsem taky pro maliny

Lucko já dávám do čokoládováho zásedně višně a višňovou marmeládu, pro větší mlsouny dělám višňové  želé s griotkou a jedině mascarpone krém, maliny nemusím vadí mi tty pecičky,, do vanilkového bych šoupla ten banán nebo dávám mandyrinkový kompot  a nebo udělám to želé s trochou pomerančivého likéru nebo vymačkám pomeranč nemá to chybu, pro zvýraznění chuti dám  domácí džem z bíláho rybízu.. Hodně zdaruÁno

Jaruš,mohla bys napsat,jak děláš to višnové želé s griotkou?

Jaruš mohla bych taky poprosit o návod jak děláš to pomerančové a višňové želé ? děkuji Kvietok

Mě se také osvědčila vanilka a mandarinky , ale ty dávám kompotované, čerstvé mi připadají v dortu suché. Ale teď dělám hodně kokosovou šlehačku a do toho lesní ovoce, ale to je zmražené. Nebo kombinuji paříž  + banánovou šlehačku s banány.Tak jsem asi moc nepomohla. ÚsmevÚsmev

Do mascarpone krému dávam najčastejšie maliny, ale vynikajúci je aj s pomarančom a pomarančovým džemom pod krém, do čokoládového višne, alebo banány, do tvarohového hocičo - mandarínky, broskyne, lesné ovocie, jahody, maliny, kokosový s ananásom....niekde som čítala, že je výborná kombinácia kávový krém a višne, ale odskúšané nemám. U mňa je top - čokoláda, višne a tvaroh lesné ovocie alebo broskyne. Nech sa darí Slnko

 

Nevěsta právě nechce ovoce ani mražené, ani kompotované.

Nechce ovocím len zdobiť vrch torty? Ak ho chce aj do krému, potom banány do čokokrému, maliny do mascarpone, do tvarohového jahody.

Kompotované višně mám už vypeckované ,zcedím, trochu pomelu a naliju griotku aby to vážilo 350g dám namočit do trochu té směsi 4 plátka želatiny dr Otkrer po chvilce zahřeju a nalili  k višním, promíchám, na plát dortu udělám z máslového kr. mantinel a nechám ztuhnout, potom naliji želé nechám zase stuhnout a pomažu vrstvou mascarpone kr. můžeš do toho vtlačit pár višní nejlepší jsou naložené v rumu to nemá chybu, ale když nechtějí kompotované ovoce to je problém, ale kde sehnat čersvé višně že . Já mám vyzkoušeno, že z kompotu je to lepší. Ale já si ho dělám tak ,že višně vypeckuji, prosypu cukrem, napěchuju do sklenic, žádnou vodu k nim neliju ony si pustí dost šťávy a potom steriluji Kdyby se ti to želé zdálo málo sladké můžeš přidat lžíci cukru. Želatinu si dám na probu du mrazáku abych zjistila, že to bude dost tuhé.Áno

Dík,nejhodnější

No a máte třeba někdo zkušenost s broskvemi nebo nektarinkami v dortu?

Ak myslíš čerstvé, dávala som ku krému pribinák, ale len na ozdobu na vrch torty, čerstvé sú predsa len tvrdé.

Back to Top