Téma diskuse

obarvení marcipánu na bílo

Holky možná že mám blbý dotaz ,ale dortíky dělám chviličku a pro své potěšení potřebuji radu.Mám dělat po dlouhé době svatební dortík a potřebuji bílou potahovací hmotu.Já jsem si ted koupila sprej s metalickou perletí a moje otázka zní:mužu udělat marcipán a nastříkat to tím a bude ten dort vypadat jako bílý s leskem nebo by jste mě doporučily radši bílou hmotu jako fondán atd.Děkuji Úsmev

Podle mě radši smartflex, marcipan neni bily a ani se sprejem vypadatbile nebude, radeji bych volila fondan... at se dari Úsmev

Taky doporučuji Smartflex. Vím, že jsem někde slyšela, že se dá použít bělidlo, ale nevím. Já volím jedině Smartflex.

já dělám mléčný marcipán a používám práškovou bělobu a docela to vybělí, ale na 40 minidortíků a dva velký patrový, co budu dělat v září si radši koupím smartflex, protože to je bez práce Mrkám

Dá se použít nástřik bílou barvou z airbrushe nebo spreje, ale vyleze ti každý spoj nebo špatný šev, to bych neriskovala. Bělení jsem použila jen asi dvakrát, ale hmota se moc vysouší a můiže i zhořknout. Takže můj tip na dobrý a přitom bílý potah je jednoduchý, potahuji dvojtým potahem - marcipán dospod a navrch ještě slabě Smartflexem. Při tomto způsobu není Smartflex vůbec cítit, dort chutná marcipánově a přitom je bílý. Nevýhodou je vyšší spotřeba potahovky, kterou je třeba připočítat. Dávám na výběr každému, jestli chce dobrý potah nebo bílý. Slnko

Dneska jsem mluvila s jednou známou o dortech a říkala že ted prošla pár svateb a že všude měli dorty potažený smartflexem,a budu citovat,prý se to nedá žrát.Jsem tedy taky toho názoru.Na všechno akolo ano,ale na potah nic moc.Na bílé dorty si radši vybělím tekutou bělobou a varna je potom ještě lepší a pružnější.Tak to je jen mů Úsmev j názor.

Back to Top