Téma diskuse

Želatinovka -POMOOOC holky, začal mi téct krásně potažený dort

Děvčata, dort jsem potáhla a jelikož lednice je samoodmražovací a mé dřívější zkušenosti byly takové, že jsem neměla pražádný problém s "tečením potahovek", tak jsem karton nedala dozadu, až teď, když jsem dort dobarvovala kakaem, resp. prášila a štětec mi začal "drhnout" tak jsem s děsem zjistila, že mi potahovka z té strany, kterou byla blíž zadní stěně, teče!!! Už jsem dozadu dala karton i polystyrén a čekám co bude, prosím, poraďte, co mám dělat s tou tekoucí částí? Zkoušela jsem fénovat studeným vzduchem a dala znovu do lednice, nemám ho dát přímo na mražák? Nebo už fakt nevím, ach jooooo...možná je to lednicí, protože nám začala nějak moc téct, i když je nová, tak často stéká voda i na police anebo počasím...anebo obojím...ach jo, prosím, poraďte, spěchá!!! PlačemPlačemPlačem

Když je samoodmrazovací nemá ucpaný odtokový knálek?
Není hejbnuto s termostatem? (teplotu dej na 3 -4 stupně). Na mrazák nedávat. Jinak to bude venkovní teplotou. Lednice častěji zapíná. Zkus dát na zadní stěnu polystyren nebo nějakou desku. Jinak fakt nevim.

mě se to stalo minulý týden taky, dortík jsem dala k mamině do lednice, dala jí naplno a zase se to urovnalo, ale měla jsem nahnáno. Takže doporučuji ten karton či polystyrén

Holky, já mám na 5 stupni...nevím, co je termostat a kde jej najdu...jak píšu v úvodu, hned jsem tam šoupla karton k jedné polici a k druhé polystyren, protože pak mám ještě polystyrén na celou zadní stěnu, ale ten se mi tam jaksy nevešel, nevím proč, vždy tam pasoval a ted ne...asi to bude tím, že je na zadní stěně víc "námrazy" nebo co...ach jooo...no, trochu jsem to vyfénovala studeným vzduchem, pak šoupla do té lednice znovu a ted vyndala na focení, přijde mi,že se to tečení zastavilo,ale je to vidět, vložím sem potom i foto...jsem z toho přešlá...ještě ten můj mi tu vytknul, že jsem to vystínovala ošklivě, že dort vypadá jak špinavý...ale stínujte, když Vám štětec "drhne"...jak říkám, já až při tom stínování krajů jsem zjistila, že je něco v nepořádku!!! Smútok ach jooo...a to jsem udělala i krásnou růži pro jeho manželku, ani si netroufnu jí tam přidělat párátkem, protože se bojím, aby to neprosáklo ven skrz tu potahovku, tak jí tu růži zabalím zvlášť...chjoooo... SmútokSmútokSmútok

Termostat je to koliesko ktorým nastavuješ stupne chladenia. Keď máš na 5 to je veľa. Daj na 3 a torta bude OK. Rosí sa preto, lebo ju veľmi studenú vytiahneš to tohto tepla. Ja mávam chladničku nastavenú na 2 a stačí to.

Jejda, to jsem se předvedla jako pěkné trdlo, že? Ale když jsem se ptala chlapa, tak mně odbyl, že neví, co to je...asi mně pořádně neposlouchal...moc díky za info, už jsem chytřejší... MrkámKvietokKvietokKvietok

mne sa to robi,ked je ladnička zapnuta na vyšši stupen-viac chladi...a od vtedy davam na nižši stupen chladničku a je to v pohode,ked vyberiem von,nema velky"šok" z tepla... Mrkám

Maja, vieš, že to može byť ono? Asi máš pravdu! Mala som ju zapnutú na 5 a potom som ju vybrala von, tieňovala a šup ho! Ale zasa je divné, že to bolo z tej strany, ktorá bola bližšie k "zadku" ladničky. Prekvapenie

Snad by pomohlo dát samotný dort do papírové krabice, aby se vlhkost nedostala k dortu, ještě než jsem měla chladničku extra na dorty, tak jsem to tak dělala a nikdy mi netekl, hlavně ho často nevytahuj ven a neotvírej zbytečně lednici. Pohoda

Sáro, to je dobrý nápad, díky moc, uvidíme, zda to bude lepší...no, každopádně jsem už poučená... Hambím saHambím saHambím sa

Jaruško a stínuješ nebo maluješ dort čerstvý nebo chlazený,myslím tím marcipán.já čerstvý,a ještě se mi to nestalo,Já nevím,jestli by to mohlo mít na to vliv,je to jen takový nápad Mrkám

Jani, tohle byl dort potažený a vychlazený...Jirka sám si dnes poprvé vykrajoval nápis nějaké jejich oblíbené šílené kapely a teprv potom, jsem přesunula nápis na dort a poprášila kakaem nasucho...mělo to být vystínované...ale dopadlo to jak to dopadlo... Smútok

Ahojík jsem uplné nemehlo na pečení teda úplný začátečník...ale když jsem dělala něco s krémem šoupla jsem to do alobalu .Udělala jsem jakoby stan tak se mi tam nedostala vlhkost...teda abys neletěla hned někam schánět krabici - alobal máme většinou doma Hambím saHambím saHambím saKvietok

Děkuji za tip, anyo, budu si to pamatovat, papa. MrkámÁnoKvietok

mám lednici naprd, já obtáhnu dort potr.folii anebo dávám do krabice..jinak jednou mi takhle z té zad.strany také skoro tekl potah u svatebního pro kámošku, udělala jsem zvlněný závojek ještě přes to rozmočené a tím jsem to zalepila.krabici mám prostě pořád na lednici, jak dělám dort, mám ji po ruce,větší enší nižší vyšší,podle toho co dělám. Kvietok

Díky za tip, luchk...určitě vyzkouším, krabic mám doma dost, jen asi možná nesprávné velikosti, ale dám na tvé rady a pořídím si je také...dokud byla lednice stará, vše se mi tam vešlo a nikdy nic neteklo, tahle lednice je moc vlhká a spokojená s ní teda nejsem, je to sice A++, ale...na dorty nevhodná...a místo na starou lednici nebylo, takže jsem jí nechala odvézt do sběrného dvora...ach jooo...ale "zatím" to vypadá dobře...no, dobře ne, ale myslím tím, že je to "suché", jinak ta tekoucí část je jakoby "drsná" prostě ten cukr tam zapracoval...a spravit to asi už nespravím, je to bok a lem...lem jsem jakž takž udělala znovu ale bok ne...musela bych to znovu potáhnout, ale to už zase nemám tolik želatinovky na opakované potažení...no, snad se bude líbit i tak, a hlavně chutnat, dělala jsem dvojí krém a je to chuťově VYNIKAJÍCÍ!!! Hambím saChichocem saChichocem saChichocem saKvietokKvietokKvietok

Back to Top