Téma diskuse

Běloba!!!

Potřebuji poslední radu, když dělám domácí marcipán a hmota jak všichni dobře známe je taková nažloutlá kvůli tomu sušenému mléku. Pomůže vybělit ta běloba, aby byla hmota lépe bílá? Jedu do Gostolu,ale nevím jestli tam nejedu zbytečně, že by to nepomohlo.

Ještě jsem se chtěla zeptat, mám použít pšeniční sirup nebo kukuřičný? Do toho marcipánu? Aby byl lépe pružnější...

Já používám pšeničný a je to v pohodě...ta běloba nevím,nikdy jsem to nezkoušela,ale myslim že je to asi zbytečné,že se to stejně nevybělí.Ale snad ti poradí nekdo jiný lépe

Běloba je potvora...vybělí jen některé hmoty a taky mění jejich strukturu.Myslím,že když to na té tenisce nebude čistě bílé,nic se nestane Mrkám

Janelle,já když potřebuji bělejší marcipán, tak přidávám trochu práškové běloby (tekutou ne, mění konzistenci i chuť) a je to v pohodě. Marcipán je vláčnější a i se dobře barví, barvy jsou jasnější. Sirup používám kukuřičný, pšeničný je tmavší.

Koupila jsem tekutou bělobu, ale raději jsem to tam neděla, protože jswem už spěchala a nechtěla jsem to pokoušet a náhradní marcipán jsem už neměla. Jak píšeš prášková běloba bude asi lepší, ale nevím kde jí mám koupit? V Gostolu měli jen tekutou, ale vyzkouším ji později.

Děkuji moc za radu, zkusím to někde koupit, běloba je potřeba :)

Přesně tak pšeničný jen do barevných,kukuřičný je světlejší.Někdo tady psal,že,přidává kokos.mléko do marcipánu z marschmalow,napadlo mě co kdyby se zkusil do ml.hmoty odpadlo by ňáké chemické bělení.Přece jenom suš. mléko je nažloutlé.

vyběluji kapkou tekuté běloby a do toho trochu práškové (prášková se tak hezky rozpustí), vybělí se to dost, není to sice jako kupované potahovky, ale zase ta chuť se nemění. Myslím, že s tím kokosovým mlékem se změní asi chuť, to by mi u nás neprošlo Chichocem sa

Bělím práškovou bělobou, kokosové mléko jsem zkoušela a hmota byla pořád řídká.

Já jako Janasan,jsem zkoušela tu bělobu,stačilo jen na špičku nože na chuti ta troška nic nějak nezměnila práškovou nemám a bylo to očividně bělejší,chce to zkusit,mě se to osvědčilo.Třeba na potah nějakého svat.dortu,je líp mít koupenou tu hmotu,ale jinak v poho.fakt stačí kapka Hambím sa

Mě to teda nijak moc nezbělelo a dala jsem jí tam dost,to bych raději koupila k2 maďarskou tu mají v gostolu po 1kg ÚsmevÚsmevÚsmev

a zakolikj í tam mají v tom Gostolu? nemám s tím vůbec skušenosti s K2. (to je už celý marcipán)

No záleží vlastně kolik se té hmoty obarvuje,na ty moje trošky to je troška (giggle),ale k2 sem tam koupím,je levná a dobrá ÚsmevÚsmev

Používám kukuřičný sirup a je v pohodě řekla bych, že je světlejší než pšeničný. Jinak bělobu mám vyzkoušenou práškovou a jde mi to s ní velmi dobře. ÚsmevÚsmevÚsmev

Holki děkuji šem za rady, vyzkouším ještě tu práškovou bělobu. tady máte odkaz na mě jak jsem dělala tu bílou tenisku http://janina-dorty.webnode.cz/ , je to bez běloby klasický marcipán domácí.

tak ta je super, moc se ti povedla a vůbec nevadí, že neni čistě bílá TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Back to Top