Téma diskuse

hmota z bonbónu marshmallow

chci se zeptat už dávno jsem slyšela o hmote z bonbónu a chci se zeptat kdo ji používa jestli je krásně sněhově bíla a jestli se s ní dobře pracuje já používám marcipán ze sušeného mléka tak jestli to můžete nějak porovnat a popřípatě mi povědět recept moooc děkuji za každou odpověď a přejí krasnou sluneční neděli Slnko

Já z 90 % používám hmotu z MM.bonbónů, sněhově bílá není díky suš.mléku, ale dělala jsem už ze suš. kokosového mléka a to je tedy krásně bílá, do postaviček jsem se ještě nepustila PlačemPlačemPlačemPlačem ale jinak s ní dělám kytičky atd.dá se dobře smíchat s WI: nebo Smartflexem a to je pak ještě lepší hmota, míchám tak cca. 1 díl Smartflexu a 2 MM. tak nevím jestli tato informace postačí MrkámMrkámMrkámMrkám

Taky používám dom.marcipán,ten už mám vychytaný,ale kvuli té bílé,abych nemusela objedn.protože nenepeču tak často,jsem zkusila i z marsch.Sehnala jsem čistě bílé a taky jsem zkusila modrobilé,protože tu modroučkou z marc.díky sušenému ml.nenamíchám tak pěknou.Je jakoby dozelena.A dělám ji spíš od oka.Rozpustím marchm.v trošce vody,míchám a přidávám cukr moučku s troškou suš.ml.jen na chut,prosáté.Muže se pridat k rozpustění i lžička tuku,A mandl.aroma.A vypracovat tim cukrem do konzist.plastelíny.Šlo mi to celkem dobřea je taky dobrá na chut. Hambím saHambím sa

děkuji a kolik stojí to kokosové mléko to jsem ještě ani neviděla a musí se tam dát to sušené mléko co kdybych tam dala jen cukr ?

Je i recept,kde je jen cukr,to mléko tam být nemusí,už jsem to taky dělala,my kokos nemusíme,ale děvčata to přidávají třeba s jiným aroma.Podle chuti každého. ÚsmevÚsmev

tak děkuji vám moc všem za rady . bonbóny jsem dnes koupila tak mi držte palečky ať s toho něco vylaze ať to neskonči v koši Smútok

a ještě se chci zeptat jakou to má trvanlivost? když to budu mít v lednici Hambím sa

To bude stejné,jak u toho marcipanu,ale já se snažím do týdne to spotřebovat,mě pak to přijde jakoyby pachut nebo jak to popsat a to skladuji jak se má.Zabalený a v krabičce v kastlíku lednice.Druzí to nepoznají,říkají,že sem frnák :-D.Ale má to vydržet třeba měsíc,co se tady psalo,třeba má některá víc zkušeností s marsch.Ale jinak se mi s ním dělá taky dobře. ÚsmevÚsmevÚsmevSlnko

moooc děkuji tam mám udělané obě bílou a ružovou a mám to v lednici a brzy z toho zkusím něco vymodelovat moc všem děkuji za rady

dělala jsem z bombonů jednou,je bělejší jako domácí,ale ne jako sníh.Dělá se z ní dobře.Už to tu jednou holky psaly ,mám dojem ,že trvanlivost je asi 3 měsíce Kvietok at se daří KvietokKvietok

Kate, předně je důležité napsat, že jsou 2 druhy MM hmoty...jedna je ta, kam se dávají jen bonbony a moučkový cukr...a druhá, a tu dělám já, od začátku s ní pracuji...olej, bonbony, troška vody, polotuč. sušené mléko, moučk, cukr a pomazat ruce omegou malinko...hmota je skvělá, jsem na ní zvyklá, dobře se mi s ní pracuje, figurky také ok, jen jedinou vadu má a to je ta...že se nedá krásně obarvit do nádherných pastelových barev...vždy to chytne tak zvláštně do staro-růžova dejme tomu či staro-modra atd.proto jsem zkusila tu hmotu želatinovou,ale už mám 1. reakce, že to lidem nejede...je moc sladká a popravdě ani mně nechutná...lidé v mém okolí si oblíbily tu marschmalow hmotu, chutná jim nejvíc...dokonce mi odmítají i mléčný marcoš, který jsem zkoušela dle p. Zdeničky...takže vyzkoušej a zjisti, s čím se ti lépe pracuje...a p.s. když si najedeš na diskuze o poptahovkách najdeš tam i mé rady ohledně mixování této "mé" hmoty se želatinovkou, různé vychytávky ohledně druhů bonbonů atd.hodně štěstí...jinak u mně na stránkách (najdeš v osobních) najdeš fotopostup s postupem na obě hmoty...zdravím tě.Jája KvietokSlnko

moooc děkuji no já to hlavně chtěla vyzkoušet abych měla sněho bilou hmotu ale to z toho nepůjde.Ještě jsem našla fondanovou tak ještě tu zkusím jestli bude bíla jinak moooc děkuji za info

Back to Top