Téma diskuse

modelovací hmota WI

Děvčata, mám prosbu. Dělám klasický marcipán domáci rodinný recept, každému chutná ale někdy když dělám nějaké ty oblé hrany, tak mi někdy popraská. A toho se chci vyvarovat. každý chce domácí marcipán, že každému moc chutná než ty kupované, Můžete mi poradit nebo vylepšit, co bych tam měla přidat aby to bylo více pružné? Já dělám 1:1 sušené mléko, moučkový cukr, fondán, trochu bílku a kapku oleje a aroma. Je možné, že to dělá ten bílek? Prosím o radu tady je můj web podívejte se na ten firemní dort Jena nábytek na ten rožek kde je to popraskané http://janina-dorty.webnode.cz/ byla bych ráda za nějakou radu, už se toho opravdu chci vyvarovat, když dělám menčí plochy je to krásná hmota aji kytičky se mi velice dělají ale ty velké mi nějak zlobí Smútok

nevím jeslti mám raději vyzkoušet modelovací hmotu WI, nemám s tím vůbec zkušenost...a raději bych zůstala u klasiky.

Jani,mi spíš připadá,že máš ten marcipán vyválený moc tenký a proto se Ti na hranách trhá.Zkus hrubší potah,protože mi jinak ten Tvůj marcipán na ostatních dortíkách i na tom nábytkářském připadá ok Mrkám

právě jsem na tom bílém dortu s tema ornamentama dělala tlusčí vrstvu a nešlo to ještě hůř, spíše rychleji tvrdnul.Nešlo mi to pěkně poskládat do hladka, někde jsem musela dát přehyb a vyhladit to, když jsem dělala ten zelený dort, tak byl více průžný protože si myslím, že když jsem tam dala zelenou barvu tak to mělo jinou konzistenci a šlo to krásně,ale u toho bíleho nevím, něco tam je špatně a mě to vrtá hlavou. Možná zkusím tu bělobu do toho bílého marcipánu,ale to jsem ještě nikdy nezkoušela.Máš s tou bělobou nějakou zkušenost?

Aha,tak na to bílém není vidět žádné záhyby atd.
Jestli je to bílkem,Ti neporadím,dělám jiný marcipán,ale ze začátku, když jsem ho špatně (málo)propracovala,rychleji tvrdnul a nešlo mi s ním dobře potahovat,lámal se,praskal.Zkus si projít témata a recepty,marcipán s fondánem tady děla dost děvčat a vím,že tady byl i recept a diskuze kolem něj.
A s bělobou zkušenost nemám,jen co jsem četla,že to s ní není ono,mění konzistenci a marcipán moc nevybělil.

Dělám podobný,ale bílek nedávám.Dávám kukuřičný sirup,aby byl elastičtější.Taky mi ve vedrech dělal neplechu olej,tak jsem ho nahradila tukem(omega,Iva)

zkusím to tam ten tuk,místo oleje a bílku ale kukuříčnej sirup nevím co to je, niokdyj jsem ho nekupovala. Můžete mi poradit kolik stojí aspon?

Jani, já používám marcipán podle Zdeničky R.(orion), ten moc chutná, a je bezvadný a pokud něco není jak se patří, tak je to moje chyba- tence vyválený někde, nebo nedostatečně propracovaný, nešika při potahování a pod.Marcoš je skvělý. Kukuřičný sirup Ti udělá marcipán světlejší než med, má stálou konzistenci a dobře se mi s ním pracuje. Kupuji ho ve zdravé výživě, sklenka stojí asi 32kč. dDobrý je i pšeničný sirup, ale je malinko tmavší.Na čistě bílý dort kupuji vhite icing.Jarmila

Používám stejný recept jako jajka5, akorát přidávám tak 2 lžíce oleje - je to pružnější a lesklejší:-)

A keby sa pridali do hmoty roztopené marshmallov cukríky?

z těch bombonů marshmallov ,je trochu bělejší než z domácího marcošu

Back to Top