Téma diskuse

Moc želatiny v marcipánu

Holky, prosím o radu. Už jsem zkoušela všechny možné i nemožné marcipány a poslední naděje byl želatinový marcipán.. Ale to, co mi vzniklo.... úplná žvýkačka.. určitě hodně želatiny.. Dá se to ještě nějak zachránit?? Předem díky za radu, už jsem zoufalá.. Plačem

Taky jsem to zkoušela a o ničem.Bylo to totálně nepoužitelné Plačem

Mám stejnou zkušenost jako Marfusenka, taky se mi nějak nezdařil, na oko přes pytlík to bylo hezký, ale jakmile jsem ho druhý den vyndala a chtěla vyválet, tak se mi celý rozdrobil, nevím čím to je Smútok

já ho mám zvenku taky hezký, ale vevnitř to je houbovité... Žádný recept se mi nedaří, všechno se mi strašně lepí.... tedy až na tento, ovšem ten má zase jiné mouchy ÚsmevÚsmev

Já si dělám marcipán, pokud potřebuji, a nikdy to není úplně podle receptu, ale nakonec musí zvítězit zkušenost..tuhle přidat, tuhle ubrat Mlčím Pokud s tím tak bojuješ, tak co využít již namíchanou hmotu? Chichocem sa

Už jsem nad tím takypřemýšlela... Ale trpělivost zatím vítězí, i když mě to vzteká...

Holky, můj recept na marcipán je jednoduchý!!!! vše 1:1 sušené mléko (polotučné, krabicové), cukr, fondán, potom kápku oleje,mandlové aroma a trochu bílku. Nedávat žádnej med nebo nějaké ostatní věci. Akorád to leptá a nic víc. když to uděláte jak já, tak budete mít krásnej marcipán, mám ho po tchýni. Fakt na tenhle recept nedám dopustit. Áno

A mohla bych se zeptat, kde se da koupit ten fondan?Nejak na nej nemuzu natrefit,jak to vypada? Dekuj za pomoc,Camila

přečti si tuto diskuzi ...je tam spousta rad jak na tuto hmotu i ode mě
http://dorty.artmama.cz/domaci-fondan-potahovaci-hmota

Já používám svůj domácí fondán i na kytičky a musím říct, sice je to hmota která u mě vede na plné čáře, ale taky se nepovede vždy, ale nikdy to nevyhazuju, když se mi moc nevede a drolí se, tak ji pořádně zpracuju ještě s omegou, mažu ruce omegou a prostě hňácám. Fondán si nejdřív trošku (stejně jako marcipán) prohřeju v mikrovlnce, někdy se mi stane že to přeženu a fondán se mi malinko rozteče, ale to nevadí, on se potom zase zapracuje. Ta omega to zvláční tu hmotu. Když se Vám drolí zkuste dát méně cukru. místo 900 g dejte jen 700 nebo 800 g a pak teprv přidávejte, chce to trošku zkoušet.
No a nebo nepovedeninu pak smíchávám s white icingem, a není v tom žádný rozdíl.
Bohužel nemám už med od pána od kterého jsem byla zvyklá brát takže v poslední době s fondánem taky trošku experimentuju, ještě chci vyzkoušet glukozu místo medu nebo sirupu, na MMB už to maminky zkoušely a chválili si hmotu jak je krásně bílá.

Markéta

Prosím, prosím...můžete midát recept jak na domácí fondán? Já si ho kupuji,ale chci si dělat vše doma sama. Díky moc za radu

Tady je recept, a jeste ten samy recept ale zase jeste jine poznatky, jsou na strankach mmb http://dorty.artmama.cz/domaci-fondan-potahovaci-hmota
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=88523&user=15189

Chce to vyzkoušet, každému sedí něco jiného, já jsem opravdu spokojená.
Markéta

A dá se míchat s mléčným marcipánem nebude to dělat neplechu?

Už jsem to i míchala s marcipánem mléčným a bylo to v pohodě.
Markéta

Back to Top