Téma diskuse

mléčný marcipán

Ahoj holky, prosím o radu, až ted jsem zjistila, že mléčný marcipán ze sušeného mléka a salka se musí dělat den předem. Potřebuji ho už na dnešek, stane se hodně, když ho budu mít uleželý jen hodku? díky za radu

Nemusí se vůbec dělat předem. Všechny dorty potahuju salkovým marcipánem a čerstvý je nejlepší. Den předem si ho dělám, když z něj modeluju figurky, je pak pevnější.Ale na potahování ho udělám a hned potahuju. Kvietok

tak udělej ze suš. mléka a cukru..je tu v receptech ..ale to slyším prvně že se ze salka musí den dopředu Prekvapenie ,jen na figurky jsou mléč. marc. lepší den předem Úsmev

Dělám ml.marcipán z fondánu,ale mohlo by to být podobné.Nechávám odležet na figurky(fondán i tuk si rozehřívám,tak musí ztuhnout) a také,když je hrubší mléko tak se mi tam někdy objevily krupičky které za pár hodin nasáknou a zmizí.Jestly-že nemáš takový problém,tak bych potáhla dort a je to Úsmev

ja dělám taky jenom ze salka a nikdy ho nenechávám odležet, naopak na potahování ho použiji hned a potom dělám figurky a ani na ty ho nenechávám odležet ani na růžičky prostě nikdy ÁnoÁnoÁno

taky dělám hned Váľam sa od smiechu po podlahe je krásně pružný Slnko ale mám ráda i z e suš.mléka a cukru.Nedám na něj dopustit SlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

tak jsem nakonec mléčný marcipán nechala jen na zobání a potáhla jsem WI, jelikož se mi asi nějak nepovedl, byl moc tuhý a trhal se, tak jsem tam stále přidávala vodu a stejně se mi nezdál. ale i tak dortík chutnal MrkámMrkám . Děkuji za rady, zkusím jiný receptík a snad se příště vyvede.

Back to Top