Téma diskuse

Pečný marcipán

CHtěla jsem se zeptat zda někdo nevíte kde se dá koupit pečný marcipán v menším množství, nebo zda by někdo, kdo tady kupuje mě někdo neprodal,popřípadně se nepřipojil ke koupi. A dále bych měla zájem o ty speciální podložky, dají se někde sehnat a kolik stojí? Předem

dva druhy marcipánu mají Jánský..jeden je 1 kg za 125 kč...druhý je za 170 kč(potahovací,modelovací)
Kvietokwww.ceske-formicky.cz
Kvietokhttp://www.ceske-formicky.cz/?enLANGUAGE_SEPARATOR%E8okol%E1da-a-hmoty-k...

A to je ten pečný?

Podle mně zmiňovaný odkaz je jen na marcipán určený pouze k potahování a vytváření ozdob. Pečný se dá také koupit (třeba tady http://www.monacoint.com/eshop/node/19992 ). Já osobně jej nepoužívám, nikdy jsem jej ani nezkoušela a nevím o nikom, kdo s ním má nějaké zkušenosti. Většina z nás pracuje s marcipánem na potahování Úsmev

Ano,já ho dávám do makového závinu,je to mňámka.Měla jsem ten za 170,ale teď mám ten 1:3,tak ho tam zrovna dnes dám zapéct taky... SlnkoSlnko Vlasti u toho pečnýho píšou 40 procet,ten za 170 má 60 procent mandliček,asi je tak jen pojmenovaný,tzn,že to půjde asi se všemi co mají obsah mandliček. Úsmev

Já bych ho chtěla použít na tento účel zde: http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=167&t=20916&p=351058&hilit=pe...
Můžu tedy koupit na to ten za 170 kč? Děkuji M

Myslím,že by ti na tohle stačil i ten levnější,ale popravdě po chuťové stánce je lepší za 170. Úsmev

Super, díky

Pečný marcipán je hmota určená pouze k zapékání do těsta, nikoli na modelaci. Dá se sehnat pouze ve velkých baleních a případně rozvážit. Je to odkaz, který sem dala Vlastina. Ten marcipán za 170 kč od Malátků je určený především na modelaci a potahování. Je u něj sice napsáno, že lze přidat do moučníků, ale myslí se tím podle mě za studena. Péct ho jsem nezkoušela, ale rozhodně se nejedná o ten správný pečný marcipán. Stejně tak i ten levnější, oba jsou pouze na potah a modelaci. Vůbec nezáleží na poměru mandlí, správný pečný marcipán je tak řídký, že se s ním modelovat vůbec nedá, ale lze ho péct právě v těstě. Mám to vyzkoušené. Ty moučníky jsou pak vláčnější, nepraskají a proto se hodí na různé ohýbané věci, nebo rolády. Odkaz od Žanety je na recept od Lenky Sádi, která s ním pracuje a kupuje, od ní ho právě mám. Pečný marcipán nabízí firma Fiala Praha a má i speciální struktury, se kterými se právě vytvářejí vzorky na těch roládách.

Oli jak který http://www.monacoint.com/eshop/node/20992 oni ty mandličky s tím souvisí,čím více tím jsou lepší na pečení a špatné na modelování,nedrží tvar(teda alespoň mě).A doopravdy peču s tím za 170,nebudu přece kupovat zbytečně jiný,když bych ho ani nezdělala,ale věřím,že i s tímhe bych si upekla mňamku. http://www.monacoint.com/eshop/node/19992

Ale já myslím, že Žanetě šlo o ten správný pečný marcipán, ten je pouze jeden. Je pravda, že marcipán s větším podílem mandlí za těch 170 kč je měkčí, takže asi do pečení použitelný, ale já s ním jen modelovala a šlo to, kdežto ten pečný se táhne, je to taková hmota podobná husté kaši. Fiala ho má za 150 kč bez daně, po 12kg kyblech, Monaco po 6kg kyblech.

ttp://www.fialapraha.cz/eshop/ostatni_suroviny/suroviny_lubeca/marcipan_mandlo...

Tady je odkaz přímo na pečný marcipán.

Back to Top