Téma diskuse

praskající marcipán

Hezký večer holky, nemůžu přijít na to co jsem udělala špatně, možná budete vědět a budete tak hodné, že poradíte. Potahovala jsem dort domácím mléčným marcipánem a dost mi praskal Plačem ....... byl to 3D dort, síla marcipánu 4mm.
Byl to dort u kterého to vůbec nevadilo ba přímo naopak, ale do budoucna by se hodilo vědět proč Chichocem sa Jsem absolutní začátečník, mohlo to být i tím? Děkuji moc Alena

Jak tak nad tím přemýšlím, napadá mě jedině že v hmotě bylo "moc" cukru. Cukr hmotu jakoby vysušil a ta potom praskala. Jednou se mi to také stalo a byl to právě tenhle důvod..

SlnkoSlnkoSlnkoKvietokKvietokKvietok ja taky jsem asi pulrocni zacatecnik,hlavne na pc Váľam sa od smiechu po podlahe ,ale taky bych to zvlacnila a to kukuricnym nebo psenicnym sirupem,troskou oleje ale muze tam byt i malo vody,ale s tou opatrne jen macet ruce.Nevim jaky mate pomer tech surovin,je hodne receptu.ja jsem spok.s timto.20dk pros.cukru.10sus.pros.mleka,1lzice kukur.sir.lzicka oleje,davam i 2,vodu asi 2lzice,ale taky je potreba nekdy vic,to uz prave poznate,ze se to jeste sype. Hambím sa

jeje zapomnela sem na mandl.aroma,uz mam na sklerozu i narok Chichocem saChichocem saVeľký úsmevVeľký úsmevKvietok

já používám recept: 10 dkg pol. suš. mléka, 10 dkg mouč. cukru, 1 lžíce oleje, 1 lžíce medu a 1 bílek a jsem s receptem moc spokojená. je ale pravda, že občas je hmota vláčnější než jindy, to asi když mi "ujede" ruka Chichocem sa

Ivo tento recept mám taky, ale používám jen na figurky přijde mi ještě tužší než ten co jsem dělala na potah.
Použila jsem recept tady od googlika a to 150g mléka, 270g cukru, 30g omegy, 50g medu, 1 lžička rumu, aroma, 2-3 lžíce vody. Možná to bylo i tím cukrem, je fakt že mi každý přijde úplně jiný Smútok mastný se mi zdál dostatečně tak ještě možná voda nebo sirup.

aha proto radsi pridavam vic sirupu,nekdy ikapku oleje,ze je tuzsi.Zkusim i vas recept s tou omegou,nedavno sem zkousela taky s tukem,uz nevim,kde sem to nasla,nejak200gcukru 150mleka a200tuku,aroma a s tim neslo nic,sypalo,drolilo,valet vubec a kdyz sem toho trosku pridala do toho svyho,tak letelo vsechno Chichocem saChichocem saPlačemPlačemPlačem vsechny zdravim a mazu do skoly,jsme s manzelem skolnici k tomu uklid,takze kdyz nas neplati,aspon s laskou pracujem Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheSlnkoSlnkoSlnko

Váľam sa od smiechu po podlahe

určitě zkuste i tento recept, jen tuk i med musí být tekutý a aroma dávám podle chuti, jen ještě potřebuji vychytat to praskání a budu spokojená Úsmev

no tak to byla moje blbost,já ten tuk tam cpala jen strouhaný a na sobotu dělam kitty a do tomboly na has.ples hasice i kdyz vse uplne zdarma i mater.tak se uz tesim,jak si zapecu a taky ten recept hned pouziju.At je zmena.dekuji TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÚsmevÚsmevÚsmevÚsmevÚsmevÚsmevTortaTortaTortaTortaTorta

Pokud praskal je tam hodně cukru málo vody,ale spíše toho sirupu nebo glukozy bych přidala. Pokuď dáváte 100% tak jedině ZMĚKLÝ Pohoda Jinak já dělám nejraději tenhle 100g cukru 100g mléka, 20g 100% tuku, lžíce glukozy (můžou být i 2)vodu dle potřeby (opatrně) a mandlové aroma. Ale neplatí to na mléko z polmarkusu to je na nic. Plačem

Mléko jsem měla modré Latkino, asi ten cukr udělal neplechu i když ten taky byl kvalitní se značkou klasa. Budu muset asi holt zkoušet a zkoušet Mrkám a začnu tím cukrem ..... děkuji.

Back to Top