Téma diskuse

potahová hmota ze salka

Dobrý den, vím, že už tady bylo o krémech psáno dost, ale jsem zatím vyplašený začátečník, který se chystá na svůj první potahovaný dort:) Takže jsem se chtěla zeptat jestli pod potahovou hmotu ze salka (recept jsem našla na těchto stránkách) můžu dát karamelový krém rovněž ze salka s máslem a pudingem? Trápí mě hlavně ten puding

Pavlínko klidně dej....pokud chceš mít jistotu,že ti marcipán bude držet ,je lepší potřít dort máslem +nugeta+rozpuštěná čokoláda.....mám s tím dobré zkušennosti....já to tedy používám hlavně když dělám do dortů krémy jen z tvarohu a zakysanky....naposledy jsem chtěla potřít světlým a tak jsem rozšlehala máslo + čokoláda na vaření bílá a 10 dkg rozpuštěného ztuženého tuku+ tři van.cukry+ jsem vymačkala šťávu z jednoho citronu...potírám ale jen lehce,aby se udělal tenký film.. Kvietok marcipánu vadí hlavně vhkost ..v nových lednicích,které jsou samoodmrazovací je to problém...jak se už psalo buď poly.desku na zadní stranu nebo do staré lednice...Ještě mám špatné zkušennosti s máslem ze zahraničí..krém je vodovatý...už jedině naše i když dražší máslo.. Kvietok

Děkuji za odpověd, dám na vás, objednávali jsme vás pár dortů a byly všechny výborné. A jak jsem tak sledovala různé krásné výtvory,řekla jsem si, že to také zkusím. Samozřejmě, že budu ráda když se mi povede nějaký obyčejný kulatý, iluze o svých schopnostech si zatím nedělám:) Té vlhkosti se docela bojím, něco jsem toho pročetla a mám z toho strach:( Ted ještě koukám kolik existuje receptů na piškot, na vašich stránkách píšete, že děláte z 10,a co jsem měla možnost ochutnat,byl výborný,jen si říkám,když jinde mohou dělat třeba z 5,že se to asi projeví na množství. Ten váš recept je do klasické formy? nevyletí moc nahoru? A děkuji za radu s máslem, dám si pozor..

jééé tak to je tedy dobré...Pavlína Malá..tak už jsem doma...to mě nenapadlo Chichocem saKvietokSlnko tak ať se daří..ten můj piškot je v pohodě do klasické kulaté formy o průměru 24 cm...nepřeteče z deseti vajec...musí být jen jeden prášek do pečiva a dodržet na jedno vejce jednu lžíci cukru a jednu a půl lžíce mouky...mějte se hezky a příjemné pečení... Kvietok

ano můžeš Úsmev

Back to Top