Téma diskuse

jak udělat čistě bílý marcipán

Prosím o radu, za pár měsíců budu dělat dorty na svatbu, ale nemohu nikde najít recept na čistě bílý marcipán.. Nevěděl by jste někdo?

LUCY BILI MARCIPAN NEUDELAŠ,DELA SE TO SE SUŠENEHO MLIKA.A TEN JE ŽLUTY,ALE SNAD HOLKY PORADI,
SKUS UDELAT NORMALNI MARCIPAN A NA TO POUŽI ICINK ,NEBO DOMACI ROLAND FONDAN(NEVIM JAK SE TO PIŠE)A TO DEJ NA TO AT JE TO BILE,NEPŘERAZI CHUT MARCIPANU,POKUT TO CHCOU MARCIPANOVE.
TŘEBA HOLKY BUDOU VĚDET. RADANA

Mám dojem, že jsem tady někde podobný dotaz viděla a že tam šikulky psaly něco o bělení. Zkusím pohledat.

Takže jsem našla, že u Malátků se dá koupit tekuté bělidlo, ale úplně bílý zřejmě marcipán, v němž je sušené mléko, nebude ani s bělidlem.

ahoj,dnes jsem tady cetla radu, ze se da koupit barva na běleni na e shopu a tim pry dostanes krasnou bilou barvu.

no to jo ale nevim jestli toto pusobi na marcipan,tu belobu mam a davam ji do kremu a je dobra,ale na hmotu nevim.

Holky bělobu rozhodně NE!!!!!!!!! do potahovky, úplně se změní konzistence a nedá se to pak potáhnout.

tak udělej tu želatinovou potahovací hmotu pokud není nutný pravý marcipán. ta je dokonale bílá, až kolikrát žasnu:-)

Hanicko,ať nemusím hledat dlouho, kde recept najdu?chtěla bych to vyzkoušet.dík

najdeš ji tady - http://www.dorty.artmama.cz/zelatinova-potahovaci-hmota, je fakt báječná, doporučuji

děkuji moc za rady, a ta želatinová potahovací hmota má něco s polečnýho s marcipánem aspoň třeba trochu chutí? popř. jak se dělá? Úsmev

bělidlo jsem použila několikrát, ale musím říct, že to hodně hmotu změnilo, byla taková gumovější, porovita, jakoby se změnila konzistence, když chce někdo čistě bílý, tak používám white icing nebo jsem zkusila i pastu dama, ale s WI se mi líp potahovalo.

a kde se dá white icing sehnat?

Plně souhlasím,já takto dělala třípatrák a už nikdy více,pokud chtějí bílý dort tak jedině icing a pod.

Ahojky,já vyzkoušela z Maršmelounů potahovku,myslím,že jsem receptík našla tady na stránkách,jen jsem odstřihovala růžovou od bílé Chichocem saChichocem saChichocem sa a dělala to jen z těch bílých a vyšlo to nádherně MrkámÚsmevÚsmev

Já ji dělám taky.V Lídlu koupíš čistě bílé 300g za cca 24Kč.Tak nemusíš příště nic odstříhávat SlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

Dobrý den, můžu se zeptat na název těch bonbonů? U nás v Lidlu mají jen tříbarevné nebo dvoubarevné Haribo:-(... Díky!

a kde se dá white icing sehnat?

taky jsem už použila bělobu a nebylo to úplně bílé a hmota byla porovitá jak už tu někdo psal.Dělala jsem si malé zkušební dortíky a použila jsem White icing.Koupíš ho třeba tady http://www.ceske-formicky.cz/?1449,enLANGUAGE_SEPARATOR10509.-white-icing-(modelovac%ED-hmota)-1kg ale jsou i jiné hmoty,které můžeš použít.Třeba Smartflex Velvet je novinka a je taky bezvadný. Slnko

ještě jednou děkuji za rady...:)

já bělila mléč. marcipán na tomto dortíku a v poho
http://dorty.artmama.cz/svatebni/svatebni-131
jde to dobře i potahovat..je trošku pak jiný ale krásně potáhneš a uhladíš Áno neviděla bych v tom problém Úsmev

No já taky bělila ml. marcipan sypkým bělidlem a super na potahování, protože to je potom bělidle takové plastické nebo spíš pružnější. Takže si myslím že to je v pohodě. Teď mě taky čaká svatební a budu bělit. ÁnoÚsmev

Nejbělejší a nejjednodušší domácí hmota je ta z bílých marshmallow bonbonů.
Jen se rozpustí v mtv a rozmíchá s prosátým moučkovým cukrem. Ochutí citr. šťávou nebo jinou příchutí.

Tak jsem včera bělila mléčnou hmotu práškovou bělobou a je to super SlnkoTlieskamSlnko

Řekla bych, že prášková běloba je lepší než tekutá na bělení mléčného marcipánu.Pokud chceme pěknou bílou,růžovou nebo bledě modrou. Marcipán musíme taky vybělit.Jinak barvičky nejsou jasné, pěkné tak jako z bílé hmoty.

prosím a kde bych mohla sehnat, práškovou bělobu? Předem děkuji za odpověď Úsmev

Lusy já měla odtud tu 20g na zkoušku http://www.sladke-peceni.cz/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.br... Ale najdeš ve většině cukrářských shopeh. Slnko

jé moc děkuju, a na kolik tak dá těch 20g ?

s půlkou jsem obarvila přes 800g ml. marcipánu. Ale záleží jak ho moc bíly chceš a jaké mléko je, jestli nizko-polo-plno-tučné atd. Já ho mám zde http://dorty.artmama.cz/node/48430 a zbytek požitý ještě zde na panence http://dorty.artmama.cz/node/49995 no snad jsem ti trochu pomohal. Slnko

hrozně moc děkuju, budu dělat sestřence dort na svatbu tak chci aby byl perfektní.. Tak mám ještě jeden dotaz t Slnko o bělidlo se ředí v mléce? Jinak ty dorty od Vás jsou moc krásný :)

Lucy bělidlo se dává hned do hmoty a nebo zdálo se mi lepší ho rozmíchát části vody co příjde do hmoty. Toť má zkušet. Mlíko určitě být nemusí Mrkám A na kreslení je lepší čistý alkohol Úsmev Jak už radili i mně jiná a zkušenější děvčata. A jinak děkuji za pochvalu KvietokKvietok

v receptíkách někdo radí ,čistě bílé z bombonů marschmallow tak to zkus.

Back to Top