Téma diskuse

Zeelandia marcipán 1:3

Jsem zoufalá, používám marcipán od zeelandie 1:3, máte s ním některá zkušenost? Doposud jsem ho používala bez problémů a poslední dobou se na něj nemůžu spolehnout. Teče mi mezi podložkou a spodkem dortu, je to tragédie. dortík je v poho a do rána v lednici vyvede tohle. Už jsem zkoušela zahustit škrobem i moučk. cukrem, ale bylo to prd platný. Asi se na něj vykašlu, ještě mám tak 14 kilo, tak jsem na to zvědavá. Zajímavé je, že jsem dělala jovo krém a bylo vše ok a teď mám máslový s pudinkem, obyč jenom vanilkový dokonce bez marmelády a teče. Už opravdu nevím. Dělám mašinku Tomáše. už jsem na ní ztrávila 4 hodiny a teď tohle, je mi do Plačem Za vaše názory a rady budu moc vděčná Adéla

Kvietok

tak to je divný..já mám zkušenost,že klasický marcipán je v pohodě...začíná mokvat až tak co je dva dny v lednici,ale zatím mi netekl,jen hodně zvlhnul a změknul ze spoda od krému...Já teda mám teď zkušennost blbou s klasickým máslovým krémem a myslím,že je to máslem..tím cizím...vyšlehala jsem krém a přišlo mi to takové vodovaté...Už budu používat to české i když je dražší....možná to může být u tebe taky tímto..Mě osobně na něm měknul a patlal chokaflex bílý..já tedy většinou používám ten 60-40,ale měla jsem i ten potahovací a dobrý..napadá mě ale,že v tom druhém je větší podíl cukru a tak může dělat v kombinaci s krémem větší paseku

No ale doteď to bylo úplně v poho. Zkoušela jsem 2 druhy másla a taky mi přijde, že poslední dobou je máslo úplně vodové. Nejraději jsem měla dr. halíř a ten mi teď teče. Jaké krémy děláš pod potah?

já jsem nedávno najela na metodu..krém do dortu jakýkoli a na pomazání nutela vyšlehaná s máslem a jednou změklou čokoládou na vaření a mám v tomto případě svatý pokoj od neplech potahovek....začala jsem to tak dělat,když začal být větší zájem o krémy ze zakysanky ,jogurtu a tvarohu....Teď po mě chtěli klasiku a tak jsem i obmazala a chokaflex naštěstí netekl,ale změknul,že jsem se toho bála dotknout

Já ten marcipán používám a nikdy se mi nestalo,že by tekl, BozkávamKvietokKvietokKvietok nebo byl vlhký.Naopak drží super a vůbec se nehne.
Jen rada nedávat pod něj másla z Belgie a Holanska.Ty jsou samá voda a hnus na chuť.

A jaké máslo tedy, napište značku, jaké máte vyzkoušené, já už jsem zoufalec, používám pořád to samé a je to vpr Objímam

Adelko zásadně se dívám maby bylo České a mělo nejmin 82% tuku.Jinak to jsou pak šunty a ani chutově nejsou nic moc.

Na obale musíš najít pidi značku CZ v oválku, do obchodu bez brýlí ani ránu Slnko Taky se mě stalo, že české máslo bylo zašité hodně vzadu a vepředu bylo nastražené německé a baba se vztekala, že jí to přeházím - já to po sobě uklidila a s úsměvěm jí řekla, že to máslo platím já Mrkám

Adélo stalo se mi to na tomhle dortu http://dorty.artmama.cz/node/41824 byl dost vysoký,tak jsem si říkala,že na vyšší dorty to asi nebude to nejlepší,stáhla jsem ho a narychlo potáhla ml.marcipánem a vše v poho,bylo to teda o nervy paní si měla přijet,no rychlovka pak šílená,ale prostě bych nemohla předat dort o kterým bych si nebyla jistá,že potah vydrží..Já jsem předtím dělala s marcipánem od malátků,byl i chuťově lepší než tenhle,teď mám velký dilema jestly tenhle ještě objednat.Jinak dort byl pořádně vychlazený jako vždy a v krému problém také nebyl,protože 2 potah držel.Na klasických dortech mi tenhle marcipán nic nedělá,jen na vyšší dorty bych ho už radši naředila. Úsmev

Tak nevím, když si představím, že nemám nic koupenýho na mléčnou, jedině do Tesca a do rána to nějak zmáknout, mám z toho nervy v kýblu, zrovna Tomáš, taková práce Smútok

Máš doma kousek White icingu???Jestli jo přidej tak 200 gramu na 600 g marcoše a propracuj.

To mám, tak jdu na to , moc moc díky holky BozkávamBozkávamKvietokKvietokSlnkoSlnko

Já ho taky míchám,nebo mám rol decor icing a s tím je taky super.

Já bych přidala sušené mléko....Taky se mi to stalo na svatebáku, ale byl srpen, venku skoro 40st., lednička plná a já chodila v noce přehazovat dorty od otevřeného okna do lednice a naopak...no paráda, modlila jsem se, ať to do oběda vydrží...Měklo to před očima, ale nakonec dort stačili rozporcovat dřív, než se roztekl.Držím palečky.Zvládneš to. Slnko

Back to Top